Modern Residence | DIJ Group

This luxurius home is located in Beverly Hills, California, Usa.

It was designed by DIJ Group.

Description by DIJ Group:

Single level built in 2016 with six bedrooms and eight bathrooms on a 33, 579 square foot lot in the prime lower Trousdale Estates section of Beverly Hills. Epic scale with walls of glass that disappear and blur the line between indoors/outdoors. A Fifty foot Zero edge infinity pool and a massive outdoor spa hug both ends of the living room. Designed for large scale entertaining; the vast living room offers exceptionally high ceilings and converts into a luxurious Screening Room as well. A state of the art Bulthaup main Kitchen is backed by a full catering kitchen. Formal Dining Room with a custom fifteen foot fireplace. Lucite temperature controlled double sided wine cellar. Master Suite with views of Beverly Hills, and closets that rival the finest stores on Rodeo Drive. Master Bath clad in book matched calacutta slab marble. Four additional “cabana rooms” each with walls of glass opening to the lush grounds and pool beyond. Attached staff quarters. Private behind discrete gates with a large motor court with ample off street parking. A Radiant Modern Estate in the finest location.


Design Office: DIJ Group
Location: Beverly Hills, California, Usa
Project Year: 2016
Constructor: Boswell Construction
Photographs
: DIJ Group, Boswell Construction


Advertisements

FH1 House | KVDA Architects

FH1 House located in Norway.

It was designed by KVDA Architects.

Description by KVDA Architects:

The house was designed for temporary and permanent stay. It is locate in Norway, just near the water. Given the location and the steep plot it had been desirable that the house be dug into the landscape, so it would act as an element integrated into the nature. The design of the house allows a close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It provides a feeling of being outdoor when inside. South-facing glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight. Veranda can transform if we need to save important temperature in the cold season. Interior has high capability and naturalness. The house has necessary space for life. There is common space includes a kitchen, living room with a fireplace and bedroom, so there is a bathroom and technical room.


Design Office: KVDA Architects
Location: Norway
Project Year: 2016
Area
: 70 m2


Piano House | LINE Architects

Piano House located in the suburbs of Chisinau, Moldova.

It was designed by LINE Architects.

Decsription by LINE Architects:

One-storey Pavilion of glass, concrete and wood located in the suburbs of Chisinau. Smooth stretch of trapezoidal shape is surrounded on 3 sides by the residental area, that dictated the shape of the House, but despite this plan forms the inner courtyard of the correct form of the pool over which hovers the design house.
Clear and concise exterior lines flow in the Interior of the House.
The House is spread over much of the area, all the houses are built around a courtyard.
In addition to the common zone in the House three bedrooms of which two babies and one my master bedroom with bathroom and dressing room, as well as auxiliary facilities and a games room.
Space home simply and discreetly.


Design Office: LINE Architects
Architects: Dmitriy Petrov, Lana Lika
Location: Chisinau, Moldova
Plot Area:550.80 m2
House Area: 264.20 m2
Main Structure: Reinforced concrete
Project Year : 2016


 

The Barrancas House | Ezequiel Farca architecture & design

The Barrancas House is located in Mexico City, Mexico.

It was design by Ezequiel Farca architecture & design in 2014.


Description by Ezequiel Farca:

The Barrancas House is the result of the restoration of a house built in the seventies in Mexico City, which didn´t have any attract at first but had great spatial potential.

It became a challenge for our office to create a home focusing on incredible attention to detail, modernity and discovery of the different spaces and levels to generate expectation and surprise.

We took advantage of the location of the house that has views towards the woods so we installed floor to ceiling windows so that natural elements from the exterior such as natural light, views to the woods become part of the interior without compromising the comfort and intimacy of the inhabitants.

The amenities for the family to enjoy inside the privacy of their home include a home theater, a wine cellar, a gym, 2 terraces, a pool, garden and green areas.

Discovering the house through the hallways, leads to multifunctional impredictible spaces achieved through movable screen walls , hidden doors, bay windows that open entirely, furniture designed especially for each space, automatic lightening system, for each need of the inhabitants.

The landscape was designed with plants that adjust to the local clima, with green roof and green walls, it also has a solar energy system and a automatized water saving system.

The materials used include marble, stone, wood, together with neutral tones as dark green or chocolate that give an earthy feeling that will integrate the interior with the exterior and create the sensation of unlimited space.


Design Office  : Ezequiel Farca architecture & design
Location           : Mexico City, Mexico
Architects        : Ezequiel Farca, Cristina Grappin, Fernanda de la Mora
Area                   : 720.00 m2
Project Year     : 2014

Photographs    : Jaime Navarro, Roland Halbe


Marimba House | ISON Architects

Marimba House is a residence and a studio of a musician, located in Seoul, South Korea.

It was designed by ISON Architects in 2015.

 


Design Office          : ISON Architects
Location                   :Seoul, South Korea
Area                          :328.11 m2
Completion Year   :2015
Photographs          :JongOh Kim


 

The Whittaker Cube | Dravitzki & Brown

The Whittaker Cube is located in Kakanui, New Zealand.

It was designed by Dravitzki & Brown in 2016.

Description by Dravitzki & Brown:

Located in the small seaside settlement of Kakanui, near Oamaru, the design challenge required a concept that would make the most of the beautiful sea views and sunlight, while balancing the need for privacy from neighbouring properties and the street. The challenge also included working to a small footprint, while maximising the comfort of interior living spaces.

The Whittaker Cube was designed as two levels of just 8 metres x 8 meters with immaculate detailing of durable materials and a cost effective structure. Despite the compact footprint, the design incorporates three bedrooms, while upper level living achieves a light and spacious feel with American Oak featuring throughout the modern interior.

Cedar cladding provides an effective rain screen and allows flashings to be cleverly concealed, while also lending the exterior a simple uncluttered look.


Design Office                  : Dravitzki & Brown
Location                           : Kakanui, New Zealand
Area                                  : 142.00 m2
Project Year                    : 2016
Landscaping Designer : Paul Whittaker
Photographs                   : Alister Brown


 

Apartment in Florence | Filippo Cei

This apartment is located in historical centre of Florence, Italy.

It was designed by Filippo Cei in 2013.

 


Design Office : Filippo Cei

Location          : Florence, Italy

Photographs  : Filippo Cei


 

Stylish & Modern Townhome | Stylehaus Design

Aqua Alison Island House located in Miami Beach, Florida, Usa.

It was designed by StyleHaus Design.


Design Office: StyleHaus Design

Location         : Miami Beach, Florida, Usa

Photographs : StyleHaus Design


Modern Residence in Ireland | Kingston Lafferty Interior Designers

This modern residence is located in Dublin, Ireland.

It was designed by Kingston Lafferty Interior Designers.

Description by Kingston Lafferty Interior Designers:

House M | Alexandru Marinescu Architects

House M located in Ilfov, Mogosoaia, Romania.

It was designed by architect Alexandru Marinescu.

 


Design Office   : Alexandru Marinescu Architects
Location            : Ilfov, Mogosoaia, Romania
Area                    : 260,00 m2
Total area           : 350,00 m2
Project Year       : 2012
Photographs      :


 

Casa GM | GLR Arquitectos

Casa GM located in Guadalajara, México.

It was designed by architect Gilberto L. Rodriguez of GLR Arquitectos.

 

Design Office : GLR Arquitectos – Gilberto L. Rodriguez
Location          : Guadalajara, México
Area                  : 610, 00 m2
Photographs   : Jorge Taboada

White Lodge | Dyer Grimes Architects

The White Lodge is located in Tandridge, England, United Kingdom.

It was designed by Dyer Grimes Architects.

Description by Dyer Grimes Architects:

The site was originally home to a 1960s detached bungalow surrounded by tall trees and hedging with far reaching views to the Surrey Downs beyond. The area is populated by traditional pitched roof architecture typical of its green belt credentials.

The proposed designs were unprecedented in the immediate area and subject to Tanbridge Council’s strict planning requirements.

The site sloped sharply away to one side which would greatly limit the overall footprint of the building and the desired surrounding landscape.

Following a rigorous planning process, Dyer Grimes Architects achieved consent to infill and level the site and build a highly contemporary house of 480m2.

Modern building technologies were combined with the highest quality materials including hardwood cladding and white render with an abundance of glass throughout.

The glazed ground floor living space is surrounded by beautifully landscaped grounds, while the first floor appears to ‘hover’ over the kitchen dining area as well as project over the swimming pool.

Great emphasis was placed on constructing White Lodge in an environmentally friendly and sustainable way. An impressive sustainability target was set; to generate 20 percent of the energy required by using renewable energy sources.

Energy efficiency has been maximised through the incorporation of Solar hot water collectors on the roof, a highly sustainable drainage system and an air source heat pump which circulates heat around the entire house.

The result is a stunning modernist home which has won the admiration of the local community, the Council and the media alike.

Video:

 Project Awards:
  • 2013 Best Family Home – British Homes Awards by Sunday Times
  • 2013 Highly Commended – Best Residential Architectural Property Award – International Design & Architecture Awards
  • 2013 Highly Commended – Best Family Home Award – Evening Standard, New Homes Awards.
  • 2012 Highly Commended – Architecture Single Residence South East – International Property Awards.

Design Office    : Dyer Grimes Architects
Location             : Tandridge, England, United Kingdom
Area                    : 480.0 m2
Photographs     : Dyer Grimes Architects

Apartment in Romania | Imbold Design

The modern apartment is located in Iasi, Romania.

It was designed by Imbold Design.

Description by Imbold Design:

The one room apartment is located in the center of Iasi, Romania.

We started from 0, as the building and the apartments were just being built. We tried to maximize the space, keeping it clear and airy, furnishing it with just the bare basic furniture pieces and household appliances.
The owner wanted it to look modern and young while also keeping in mind that we had a budget to stick to. Our color scheme was made out of grey hues, white, blue and neon yellow accents. Most of the furniture is from Ikea, save for the couch and the kitchen, which we designed to be used in such a small space. Our favorite space has to be the bathroom, because of the contrast between the grey and yellow.
.
Design Office: Imbold Design


Location: Iasi, Romania

Photographs: Rafael Racaru Photography

__________________________________________________________________
HOMIZER architecture – design has received this project by email (Google Drive). Submit your work for publication.

Bush House | Archterra Architects

Bush House is located in Margaret River, Australia.

It was designed by Archterra Architects.

 

Description by Archterra Architects:

Located in an existing clearing within a section of remnant marri/ jarrah bushland this owner-built bush pavilion seeks to distill into built form, the feelings of camping under a simple sheltering tarp

Diagrammatically, the houses’ simple rectangular plan is separated east-west into sleeping and living zones and delineated by a change in floor level and a grounding rammed earth wall that continues thru the house into the outdoors.

Taking cues from the Californian cases study houses of the 40s, 50s and 60s, a 3.6m structural grid locates prefabricated steel frames that enabled the main support structure to be erected in a day and for infill timber framing to be subsequently carried out by the owner-builder within these frames under the protection of a simple single roof plane. The galvanised steel framing is expressed both internally and externally and its mottled patina continues to change as it ages.

Environmental sustainability is intrinsic to the design: passive measures such as efficient cross flow ventilation for summer cooling and calculated eaves overhangs for warming winter sun penetration are teamed with active measures such as power self sufficiency from a 3kW ground mounted solar array, a solar hot water system and a worm farm blackwater filtration system that irrigates the garden with nutrient rich water.

External materials were selected to be largely self finishing to minimise maintenance: zincalume steel, rammed earth, glass – all decking is recycled jarrah.

 

Design Office: Archterra Architects

Location: Margaret River, Australia

Photographs: Douglas Mark Black

 

The Art Collector Penthouse | Pitsou Kedem Architects

 

Design Office: Pitsou Kedem Architects

Location: Tel Aviv, Israel

Photographs: Amit Geron

Peter’s House | Studio David Thulstrup

 

Design Office: Studio David Thulstrup

Location: Copenhagen, Denmark

Photographs: Peter Krasilnikoff

Binh House | Landmak Architecture

Design Office: Landmak Architecture

Location: Hanoi, Vietnam

Photographs: Le Anh Duc

Minimalist Apartment in Ukraine | Sergey Makhno Architects

 

Design Office: Sergey Makhno Architects

Location: Kiev, Ukraine

Konforsit Edu.Suites | Renda Helin design

Description by Renda Helin design:

Konforsit Edu.Suites boys dormitory located in Eyup, İstanbul is based on two blocks of building which are a fiction venue offers students by having their own private space and another suitable one for socialising. The custom-designed suits furnished with closets, desks, kitchen niches and bed compartments for each student room.
These compartments are seperated each other by letters such as A,B,C and different concept colors to prevent the possible confusions. Bed compartments are designed also to have special drawers. All beds designed with blackout curtains preventing roommates desk lights while they work and provide privacy. Some rooms are designed in more luxurious way having with their own living room, kitchen with full equipment and terraces; balconies to be aimed to regain of home environment.
The rooms have an individuality that given the importance of creating common areas intended to improve socialization; cafe, gentlemen club with terrace, barbeque terrace, hobby kitchen, study room, computer room, mini cinema and playstation room, game park which includes table tennis, billiards, pinball and dart. Sports and health facilities are also very important for the dormitory, so there is a crossfit area, fitness area, sauna, massage room and infirmary areas are designed. These energetic of spaces in public areas, care has been taken to include positive colors,messages and every area has its own concept . Even the concept of laundry which is a horrifying thing for man who do not understand; comic hero names given to the washing machines and all areas being considered waggishly to be a unique venue for all with itself.
Concept of the cafe is that all students become the future lawyers, doctors, ceo’s etc. So it reminds to the students that it is a big decision that what they are going to be or the profession that they choose will change their lives forever. As a symbol usage of blackboards everywhere that they should also work hard for this decision. Some chairs around the longtable is the people that change the world like Tesla, Gandhi, Einstein, Bruce Lee etc. which means that every student have a power to change the world in a better way.
The exterior casing of windows are made of concept colors at the exterior of the building , are designed to cut the intense light comes from South and provide also privacy at the same time as a second task.

Design Office: Renda Helin design

Location: Istanbul, Turkey

RB House | Marcos Bertoldi Arquitetos


Design Office: Marcos Bertoldi Arquitetos

Location: Cabral, Curitiba – State of Paraná, Brazil

Photographs: Alan Weintraub