We Are Moving to a New Website!

Check out the new site

HOMIZER architecture | design

HOMIZER architecture | design

Advertisements

Minimalist Apartment | Emil Dervish

 


Design Office:  Emil Dervish

Location: Kiev, Ukraine

Photographs: Emil Dervish


 

Apartment Olympus I | Guilherme Terra / Architecture

The classic and contemporary Apartment Olympus I is located in Nova Lima, Minas Gerais, Brasil.

It was designed Guilherme Terra / Architecture.

Description by Guilherme Terra / Architecture:

Created by Guilherme Terra / Architeture, the apartment fuses classic and contemporary styles. With 6674 square feet, the apartment is located in a luxury apartament complex in Vila da Serra, Nova Lima, Brazil. Vila da Serra is a neighborhood surrounded by green mountains covered by atlantic forests, rendering unique and breathtaking views. The neighborhood is charaterized by the highest life quality in Belo Horizonte Metropolitan area, including cool temperatures from the high altitude and proximity to the forest, and high air quality.

 The architectonic Project comprises a private hall, double living room, private wine house, bathrooms, cook and eat-in balcony (the so called gourmet balcony), home cinema, home office, private room circulation area leading to the apartment suits, dining room, and a large eat-in kitchen.

 With attractive details, the apartment has White and Marquina black marble floor covering the double size living room, walls covered by Paris Dyamante pannels from Castelatto Inc. in the dining room, lighting stripes in the ceiling, and high quality furniture and taylored woodwork. The architecture concept is developed based on a consistent color  scheme along a single color gradient, bridging the gradiousness of the outside with the sofistication from the interior design.


Design Office: Guilherme Terra / Architecture
Location: Nova Lima, Minas Gerais, Brasil
Area: 620,00 m²
Project Year: 2014
Photographs: Alexandre Nunes


Private Apartment | Diff.Studio

This modern apartment is located Kiev, Ukraine.

It was designed by Diff.Studio.

 

Description by Diff.Studio:

– Unexpected patterns and contrasts to create an unconventional space.
– Abundance of greenery and natural materials for a sense of comfort.
– Unusual pieces of furniture to show the character of the owner.

Design Office: Diff.Studio

Location: Kiev, Ukraine
Project Year: 2016
Visualizations: Iryna Dzhemesiuk and Vitaliy Yurov


Renovated Apartment | CMT Architetti

This renovated apartment is located in Siena, Italy.

It was designed by CMT Architetti.


Design Office: CMT Architetti

Location: Siena, Italy

Photographs: CMT Architetti


 

Apartment in Brazil | Casa 2 Arquitetos

The modern apartment “Higienopolis” is located in Sao Paulo, Brazil.

It was designed by Casa 2 Arquitetos.


Design Office: Casa 2 Arquitetos

Location: Sao Paulo, Brazil

Photographs: Casa 2 Arquitetos


 

Apartment in Taiwan | Alfonso Ideas

This renovated apartment is located in Taipei City, Taiwan.

It was designed by Alfonso Ideas.

 


Design Office: Alfonso Ideas

Location: Taipei City, Taiwan

Photographs: Alfonso Ideas


 

Happy Valley Residence | Lim+Lu

This clean, fresh, and sophisticated apartment-showroom is located in Hong Kong, China.

It was designed by Lim+Lu.

Description by Lim+Lu:

Lim+Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

Lim + Lu’s apartment transformation alludes to a flexible living environment that reflects the versatility of modern day living. Simply by way of removing and restructuring the walls within the space, the resulting interior is strategically designed to appear more expansive. By replacing the walls that compartmentalized the apartment with glass and steel sliding doors, natural light is able to pass through from room to room, flooding the newly reconfigured dwelling.

The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Though evocative of a loft’s spatial continuity, Lim+Lu aimed to avoid any association with the now ubiquitous New York industrial style. Moving away from the ubiquity of industrial-“chic”, the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are host to rich pastels and dark jeweled tones, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to blend effortlessly together as one.

Transitioning from their earlier furniture pieces, Lim+Lu has carefully constructed their apartment-showroom to adhere to today’s sought-after flexible way of living. The pair have used this particular aesthetic framework to complement their newly-launched namesake furniture pieces which feature prominently throughout the space.


Design Office: Lim+Lu
Location: Hong Kong, China
Area: 1,200 sqf
Project Year: 2016
Photographs: Lim+Lu


Metaphysical Remix | Marcante – Testa / UdA Architetti

This renovated, 250 m2, apartment is located in Via Roma in the centre of Turin, Italy.

It was designed by architects Andrea Marcante and Adelaide Testa of  UdA Architetti.

Description by UdA Architetti:

The project designed by Andrea Marcante (the founder of Italian office UDA Architetti) and Adelaide Testa to restructure an approximately 250 m² rented apartment in Via Roma in the centre of Turin attempts to meet the needs of three generations: a father, his daughters and grandfather enjoying the rituals of everyday life under the same roof while, at the same time, having their own private spaces designed to meet their individual needs.
Marcante’s and Testa’s joint project is based on very close, constant and stimulating interaction with the clients bringing their own specific requirements in line with the setting in which this house, built from 1935-1937, is located. Having discovered that the interiors had completely lost all their original features, the perception of space and precision found in rationalist architecture and metaphysical painting from that period were inevitably sources of inspiration for the project designed by the architects.
The attempt to reproduce them in different proportions and using different materials can be seen in the plaster truss at the entrance that evokes the coffered portico in Via Roma. Similarly, the distortions in perspective of the ceiling in the dining area, created using stucco work and wallpaper, pay tribute to De Chirico’s dreamy, oneiric language and the plaster cornices framing the ceiling are reproduced in new patterns capable of identifying the specific functions below, regardless of the configurations of the walls.
The evocative force of the artist, who painted distinctive features of classical cities, most notably the empty colonnades and perspectives along roads and avenues he discovered walking around Turin, also suggests the geometric patterns of the new system of metal bars spreading through the various rooms and altering how their space is perceived: frames with glass shelves holding valuable objects, which, starting from the entrance, project into the lounge where they hold books and conceal the rear doors, not to mention the micro-architecture in the bedroom displaying a sort of re-found classicism: these historical citations are hinted at and interpreted but never philological.
A remix playing on a combination of conventional systems, design inventions and modern-day features ranging from the colour scheme (pastel and florescent shades) to designer furniture (by the likes of Prouvé, Sarfatti, Mendini and Tom Dixon) and design objects.
A house/stage where all the actors move easily: bedrooms to safeguard privacy but also shared spaces designed in languages holding onto what we hold dearest and, at the same time, stimulating interaction between different generations through unusual and unexpected architectural features.
As Alfred Hitchcock said when he visited Turin in 1960 “… it is rather mysterious and intriguing and even though I’ve only just got here, it looks promising and something unexpected might suddenly happen on any of its street corners…” We would also like to invite you to discover the unusual and unfamiliar perspectives this house-stage has to offer.


Design Office: UdA Architetti
Architects: Andrea Marcante, Adelaide Testa
Collaborators: Eirini Giannakopoulou, Giada Mazzero
Area: 250.0 m2
Location: Turin, Italy
Project Year: 2015
Photographs: Carola Ripamonti


Modern Residence | ZROBYM Architects


Design Office: ZROBYM Architects

Location: Minsk, Belarus

Visualizations: ZROBYM Architects


Apartment WS | Yamagata Arquitetura

Apartment WS located in Brazil.

It was designed by Yamagata Arquitetura.

 

MCF Residence | Mim Design

MCF Residence located in Australia.

It was designed by Mim Design.


Design Office: Mim Design

Location: Australia


 

Nadja Apartment | Point Supreme

The renovated Nadja Apartment is located in Athens, Greece

It was designed by Point Supreme.

Description by Point Supreme:

Nadja consists of two apartments on subsequent floors that were renovated and connected with a stair in the middle.

The two levels were materialized as opposite spatial experiences. The lower level is a continuous, marine-like environment with big pieces of furniture anchoring the family’s communal activities like floating islands. Instead of the typical division of rooms for kitchen, dining, living and playing, spaces in Nadja are flexible and look towards each other. They are furnished with custom made constructions that serve as viewing devices; the cupboards, seats, stair, shelves and tables are mixed with different typologies of screens, interior partitions, curtains and other visual filters that physically delineate while visually connecting.

The most central element is a complex construction featuring the stair, living room and kitchen cupboards, a glass display partition, a built-in plant pot, a blackboard and a pink sun rising towards upstairs. It is a miniature piece of architecture in itself providing a focal point within the large open plan.The upper level hosts a dense living environment with a more earthly atmosphere. The bedrooms are designed as combinations of two complementary types of spaces, a more social area and a more intimate, private zone. This floor is rich in graphic treatment that complements the architecture, for example in the design of doors and bathrooms, at times inspired by Greek island architecture.The clients followed closely the design process. They continuously supported and further challenged the architecture, therefore achieving an extremely rich and satisfying result. The project was built in collaboration with KN Group constructions.


Design Office: Point Supreme
Architects:  Konstantinos Pantazis, Marianna Rentzou, Leonardos Katsaros, Lefteris Dousis
Location: Athens, Greece
Area: 270.0 m2
Year: 2014
Pm & Construction: KN Group, Konstantinos Stratantonakis

Photographs: Yannis Drakoulidis & Point Supreme


B.A. Apartment | Atelier Data

B.A. Apartment located in Lisbon, Portugal.

It was designed by Atelier Data in 2016.

Description by Atelier Data:

Set in a Lisbon neighbourhood from the thirties, the apartment occupies the last two floors of a building, benefiting from views that from northeast are headed by urban landscape and from southeast, in turn, are dominated by great canopies of trees that inhabit a secular garden near by the building.
The strategic position of the apartment due to his urban context in articulation with domestic space issues prompted the project to focus on the following principles:
Spatial and functional readaptation in order to explore crossed views, communicability and continuity of and between spaces in active articulation with the pre-existing constrains;
Program organization and distribution through a logic that promotes clear distinction between social areas [terrace, living room, dinning room, kitchen, library] from service areas [laundry, wc, vertical accesses] on the groundfloor and private area [bedrooms] on the 1st floor.
Concentration of infrastructures, equipment and storage into functional walls and cores, in order to free up space.
Enrichment of the relation between interior and exterior through the redesign of the openings, emphasizing the connection between those areas
Selection of materials that reinforce the natural light of the overall spaces through the extensive use of white color in articulation with the wood pavements and the ceramic tiles of the terrace.
Insertion of the “natural” as an element brought in from the secular garden, that is interpreted and reinvented into domestic environment;

MAIN ELEMENTS OF THE SPACE

THE WALL

Commited to create a unique living space, the large functional Wall, with its 11.5 meters long,(which concentrate equipment, storage, cooking area etc.) works simultaneously as scenario and as an operating background to support the diverse and multiple actions of the social space.
Mutable in its usage conditions, it allows various interactions and different hierarchies between spaces.
Panels that open to reveal the stairs and close to privatize the rooms, panels that open while cooking and close when the kitchen becomes an workspace, panels that extend or gather inside the cabinets gap to individualize spaces, and so are manageable from this structuring as an unifying element of the space.

THE LIVING ROOM CEILING

If the Great wall, with its vertical expression, ensures the spatial continuity, also the design of ceiling contributes to this notion of extension and unification.
The rhythm of the beams that make up the horizontal plan of the social area, thus reinforces the initial and intuitive desire to create a large space, that goes through the full depth of the apartment, and is crossed by diverse environments, uses and actions.


Design Office   : Atelier Data
Location            : Lisbon, Portugal
Project Year      :2016
Photographs     : Richard John Saymour 


CT Apartment | Tellini Vontobel Arquitetura

CT Apartment located in Porto Alegre, Brazil.

It was designed by Tellini Vontobel Arquitetura in 2015.

Description by Tellini Vontobel Arquitetura:

Located in an important building of the 1960s, this apartment of 170 m² has become the new home of a businesswoman and advertising, in love with vintage furniture, of Porto Alegre. After the acquisition, the property underwent an extensive renovation made by the office Tellini Vontobel Architecture, led by architect Evelise Tellini Vontobel, to adaquar to her lifestyle.

This apartment, which originally was 3 bedrooms, all compartmentalized, was transformed into a contemporary loft with living room and integrated kitchen and a suite with dressing room.
The old apartment was only taken advantage of the parquet floor, which received only grinding and wax. The wooden blocks left over, were used as the toilet wall cladding.

The owner has a hobby entertaining friends and cooking, for it created a built-in kitchen, which was installed a bar for making drinks, the apartment is known by friends as “Speak Easy”. The old speakeasies of New York, the warm and intimate atmosphere.

Two walls were covered with grayish wood and a block of five meters in basalt houses the ethanol fireplace.

To avoid feeling low right foot, was not used plaster lining. The concrete beams were maintained apparent and the lighting was resolved with the use of rails and spots.


Design Office: Tellini Vontobel Arquitetura
Location: Porto Alegre, Brazil
Area: 170.00 m2
Project Year: 2015
Photographs: Marcelo Donadussi


 

“The CAT”, Loft in Ukraine | Zooi Design

“The CAT”, a Concrete Loft is located in Ukraine.

It was designed by Zooi Design.

 

Design Office: Zooi Design

Location: Kiev, Ukraine

Apartment in Florence | Filippo Cei

This apartment is located in historical centre of Florence, Italy.

It was designed by Filippo Cei in 2013.

 


Design Office : Filippo Cei

Location          : Florence, Italy

Photographs  : Filippo Cei


 

Apartment in Stockholm, Sweden

 

 
Location             : Stockholm, Sweden

Photographs     : Alexander White

Apartment in Hungary | Gaspar Bonta

This renovated apartment, first home for a newlywed couple, is located in Budapest, Hungary.

It was designed by Gaspar Bonta.


Description by Caspar Bonta:

   “When I first visited this apartment (a 160 m2 part of a beautiful villa from the 30s), it charmed me instantly. My client, whom I’ve been working with for quite some time now felt it too, it had a certain fairy taleish magic moving around the walls. It was around that time he told me that he’s going to marry his girlfriend, whom he was living in an apartment I designed him earlier. This all made perfect sense in my head, a new part of life for the young couple and a new part of life for the old building. They all needed the same thing: a fresh start, a new canvas.
We tried to respect the original qualities of the house, while considering what could happen to the couple in the next four-five years. The ground floor is dedicated entirely to public functions and a family space, kitchen, dining and living room, a cozy lounge and the necessary buffer spaces (toilet, etc.) We wanted it to be as pure, airy, light as possible. Like Debussy’s ‘Prélude á l’aprés-midi d’un faune’, a magical walk in a calm and light space.
The first floor is the intimate level of the apartment. The master bedroom has an excellent view over the hills, a walking garderobe and a dedicated bathroom. The guest bedroom which is will eventually be the kid’s room has the same view and close to the other bathroom on the floor. Every material, every color in the bedrooms is similar to the ones on the ground floor but a bit warmer, more cozy, more intimate.

We used premium materials combined with white or light grey surfaces, granite, glass and

steel, porcelain and brick – all in their purest, most honest form. All spaces, furniture,

lighting were designed with the sole purpose of creating a perfect empty canvas for the couple, so the story of their life can fill it with details.”
.

Design Office    : Gaspar Bonta
Location             : Budapest, Hungary
Area                    : 160,00 m2
Project Year      : 2015
Photographs     : Balint Jaksa Photography

Apartment with a Slide | Ki design

Two-level apartment located in Kharkov, Ukraine.

It was designed by Ki Design in 2015.


Design Office           : Ki Design
Location                    : Kharkov, Ukraine
Area                            : 212,00 m2
Completion               : 2015
Photographs             : Sergiy Savchenko