House in France

 

Location: France

Photographs: Shoootin

Advertisements

House M | Alexandru Marinescu Architects

House M located in Ilfov, Mogosoaia, Romania.

It was designed by architect Alexandru Marinescu.

 


Design Office   : Alexandru Marinescu Architects
Location            : Ilfov, Mogosoaia, Romania
Area                    : 260,00 m2
Total area           : 350,00 m2
Project Year       : 2012
Photographs      :


 

Floating Farmhouse | Tom Givone

The Floating Farmhouse is located in Eldred, New York, USA.

It was designed by Tom Givone.

Design Office    : Tom Givone

Location             : Eldred, New York, USA

Photographs    : Marlene Rounds

Casa Chontay | Marina Vella Arquitectos

Casa Chontay located in Antioquia District, Peru.

It was designed by Marina Vella Arquitectos in 2014.

 

Design Office    : Marina Vella Arquitectos
Location             : Antioquia District, Peru
Area                    : 135.0 m2
Project Year      : 2014
Interior Design: Macarena Belaunde
Photographs     : Gonzalo Cáceres Dancuart

 

Apartment with a Slide | Ki design

Two-level apartment located in Kharkov, Ukraine.

It was designed by Ki Design in 2015.


Design Office           : Ki Design
Location                    : Kharkov, Ukraine
Area                            : 212,00 m2
Completion               : 2015
Photographs             : Sergiy Savchenko

 

McClelland Residence | Imbue Design

McClelland Residence is located in Salt Lake City, Utah, Usa.

It was designed by Imbue Design in 2010.

 

 

Design Office           : Imbue Design
Location                    : Salt Lake City, Utah, Usa
General Contractor : Domain Design Build
Area                            : 3,200 ft2
Completion date      : 2010
Photographs             : Courtesy of Imbue Design

 

Restaurant “GASTROPORT” | Allarts Design

Restaurant “GASTROPORT” is located in Perm, Russia.

It was designed by  Saranin Artemy of Allarts Design in 2016.

Description by Allarts Design :

The new restaurant GASTROPORT, opened in Perm, Russian Federation. Above its design worked designer Saranin Artemy of ALLARTSDESIGN studio, together with Boris Kulinskiy restaurateur.

The restaurant is located on the bank of the Kama river in Perm, Russian Federation. Restaurant has panoramic windows and a perfect time – it is spending the evening sunset with excellent cuisine Nikki combines the features of Japanese and Peruvian gastronomy.

The institution makes to look at the newly renovated shop Perm river port. Based on the three relationships – wood, cement and brick designer and restaurateur created a completely new space in the city of Perm. The interior has a significant industrial footprint, underline the identification of architectural designs.

The entire restaurant is divided into multiple active zones – room, open kitchen, a bar and a mezzanine. The room has a high ceiling, in contrast to our other projects, and in this case, we have built a mezzanine – and which leads the central staircase hall.

The bathroom is separated fashionable strip and the island area. Door handles for cabins we made from whole northern birch. On the wall we used toilet patchwork ship, part of the ship, we cut down to the same plate and used in the interior.

In addition, input – the color of salmon, it reveals the beginning of Japanese cuisine in Peru. The bar and kitchen are made from solid birch, brought back from the north edge.

The room itself remains mobile. It was the wish of the customer.

Compilation of Peruvian and Japanese cuisine, the result of a mix of culinary traditions of Japan in Peru. Japanese immigrants began to settle in the South American country in the late XIX century, and today they do not have a small number. The Japanese themselves have a strong influence on the local cuisine. While the two nations prepare fresh fish. Today in Peru all – from gourmet cooks to housewives – fresh fish with corn, sweet potato, lime and pepper aji – traditional Peruvian food. Nikkei came up and revealed to the world the Japanese chef Nobuyuki Matsuhisa, most famous for the whole world.

Design Office       : Allarts Design
Designer               : Saranin Artemy
Location                : Perm, Russia
Photographs        : Saranin Artemy
Area (sq.m.)         : 278 m2
Completion date  : 2016


HOMIZER architecture – design has received this project by email.  Submit your work for publication.

Αpartment in Minsk | Vae Design Group

 

Design Office: Vae Design Group

Location: Minsk, Belarus

 

The Art Collector Penthouse | Pitsou Kedem Architects

 

Design Office: Pitsou Kedem Architects

Location: Tel Aviv, Israel

Photographs: Amit Geron

Peter’s House | Studio David Thulstrup

 

Design Office: Studio David Thulstrup

Location: Copenhagen, Denmark

Photographs: Peter Krasilnikoff

Minimalist Apartment in Ukraine | Sergey Makhno Architects

 

Design Office: Sergey Makhno Architects

Location: Kiev, Ukraine

TM House | Studio Arthur Casas

Design Office: Studio Arthur Casas

Location: Recife, Brazil

Photographs:  Leonardo Finotti

House in Moscow | Mario Mazzer

Design Office: Mario Mazzer

Location:Moscow, Russia

Photographs: Richard Powers

Villa Monteriggioni | CMT Architetti

 

Design Office: CMT Architetti

Location: Monteriggioni, Italy

Photographs: centrofotografico

Kate’s House | Bower Architecture

Description by Bower Architecture:

Kate’s House is a single storey extension and renovation to a 1960’s house, entered through a side courtyard sanctuary which separates the retained part of the existing dwelling and the new addition. Bagged brick walls and sculptural use of timber typify the use of raw yet restrained materials that combine with the fine grain offered by brass and steel detailing. Living and private zones are defined by a series of high gallery spaces which naturally light and ventilate the house, while vividly tiled bathrooms are treated as discovered gems. The house maintains a continuous connection to landscape and garden as it terraces down the site to a lower family level, leading to the dramatic pool area beyond.

Video:

Design Office: Bower Architecture

Location: Australia

Photographs: Shannon McGrath

RB House | Marcos Bertoldi Arquitetos


Design Office: Marcos Bertoldi Arquitetos

Location: Cabral, Curitiba – State of Paraná, Brazil

Photographs: Alan Weintraub

Courtyard House | Robson Rak Architects

Description byRobson Rak Architects:

Behind an unassuming façade, the Courtyard house opens up to reveal a pared back design response, mixed with luxurious materials, and practical detailing. This existing building has been altered and extended, with the interior design responding to our client’s love of Japanese architecture and rituals.

The site is 7.5m by 46m with minimal street presence wedged amongst two large double storey residences. Our design response was to create two large courtyard spaces that brought light and greenery into all living areas, and created a much larger interior space that continues to surprise as one moves through the house. The brief called for a complete modernisation and re-fit of an 80’s home. The client’s wish was for a restrained material palette and a strong connection with nature.

Modern amenities such as a lift, cellar, and butlers pantry were added to the house along with furniture and fittings that would bring the building up to the desired current standards. Linearity is achieved by methods such as built in seating and joinery, created to avoid interrupting this flow with superfluous furniture. Every room has a strong connection with nature; even the cellar we created with leather banquette seating has a low window looking out to the courtyard whilst also limiting sun exposure to the wine. As an integral aspect of our design response, we collaborated closely with a landscaper (Ed Purcey) on the external spaces to create the desired outcome of reflection and relaxation. The house opens to the outside and embraces the elements, resulting in the feel of a much larger space.

The interior design contains many hidden and built in elements that allow the rituals of life to be carried out with ease and no fuss. For example, at the entrance, a long joinery unit cantilevers into a bench that functions as a seat. When one enters the house, they can sit on this bench seat, remove their shoes, and place them in the drawers in the joinery unit, like a contemporary getabako shelf. The remarkable aspect of this building is that one can exist within it and feel quite removed from the noise and stress of day to day life that is situated on their doorstep. It is a building to experience life, and take refuge from life. The constant connection to nature is prevalent, even in spaces one would least expect it from. For example, one can sit comfortably in a dimly lit cellar and still have a view and relationship to the courtyard.

Design Office: Robson Rak Architects

Location: Melbourne, Australia

Photographs: Shannon McGrath

Modern Home in Ukraine | Yevhen Zahorodnii & Sivak Trigubchak

Design Office: Yevhen Zahorodnii & Sivak Trigubchak

Location: Ukraine

The Beach Box | Weststyle Design & Development

 

Design Office: Weststyle Design & Development

Location: Australia

 

Emerald Gardens – Nest Lounge | The Manser Practice Architects + Designers

Description by The Manser Practice Architects + Designers:

The Manser Practice has recently completed the interiors for two residential lounges at the new Tipi build to rent development in Wembley Park, North West London.

These lounges were designed to be free from the corporate formalities of concierges and reception desks, replacing them instead with informal workplaces, living room style lounges and the opportunity for play. The two lounges were designed separately as ‘working’ and ‘playing’ spaces, but both areas provide places for tenants to relax, socialise and entertain.

The ‘Nest’ lounge has a restrained palette to give a comfortable and cosy atmosphere ideally suited to individual use or smaller groups. A series of screens define spaces for work and relaxation, allowing residents to spend long periods of time working, studying or relaxing.

The ‘Deckhouse’ lounge is designed to be vibrant and conducive to larger gatherings. Reconfigurable modular seating can be used indoors and out, yet is designed to be feel domestic – creating an informal and relaxed atmosphere. Vintage arcade games, a pool table and board games inject a sense of fun, helping establish a strong sense of community within the development.

Both lounges are flexible, adaptable and appeal to a wide range of people, creating a memorable first impression for residents, and spaces that act as an extension of their apartment where they can enjoy spending time.

Design Office: The Manser Practice Architects + Designers

Location: London, England