Minimalist Apartment | Emil Dervish

 


Design Office:  Emil Dervish

Location: Kiev, Ukraine

Photographs: Emil Dervish


 

Advertisements

Peixoto House | Erbalunga Estudio

Peixoto House located in Tui, Spain.

It was designed by Erbalunga Studio.

Description by Erbalunga Studio:

The owners of this house were not reflected in the layout of their old apartment. Small consecutive spaces, arranged longitudinally along a corridor that gave them access to the various uses and rooms. An overly simple and inefficient structure for a contemporary dwelling.

From the beginning, multipurpose spaces were created and with scope for new possibilities. It was necessary to flee from a totally closed and without freedom, that prevented the appearance of new habits, hobbies, activities or ways of thinking.

 The kitchen, dining room, living room or work area were articulated in a single space separated from the most private areas of the house.

 A simple, clean, and unconventional design, helps this large space is the engine and generator of life in this apartment. A great space that can be transformed and be what their owners need in every moment.

 In addition, the layout of the longitudinal route is broken generating a zig-zag path that leads diagonally to the guests from the most public to the most private zone establishing relationships between the different uses of the house.

 It is a house in which the square meters of all the rooms recover their value and efficiency, forming part of an atmosphere of space and light, the true luxury of an urban dwelling.


Design Office: Erbalunga Studio
Location
: Tui, Spain
Area: 70,00 m2
Project Year: 2016
Photographs: Iván Casal Nieto


Minimax House | Eben Architects

Minimax House located in Bandung, Indonesia.

It was designed by Eben Architects.

 

Description by Eben Architects:

Standing above small plot of 80m2 in a challenging hills contour of Lembang area, this minimal size creating maximum functions for the family who lives there. It’s a single block -three storey- linear house, with no fixed programme. With the conformable function concept, it helps maximizing the available area to be adjusted according to the activities of the family.

Each level contains more than one programme that are connected by a big slide-able walls that allows the family to control the privacy and adjust the space and furniture to follow their day to day activities according to their needs. The concrete perforated block facade were added to elevate the privacy and hinder the sun rays, without blocking the air circulation.

On lower 1st storey, there are a small foyer, and a raised platform lounge to welcome the guests and at night it can be used for a small bedroom for them as well.

There’s three programmes on the 1st storey, private sleeping area, living and dining room. During the day, the private sleeping area, that separated with sliding door, can be opened and creates a big living area that also connected to outdoor terrace. This give the family free access to enjoy wider space for children activities, family gathering or even a party and at the same time breathe in Lembang’s fresh air. While at night, each programme fulfil its own function.

On the 2nd storey, there is one hall living room with access to small outdoor terrace and connect to the roof deck. It gives pleasant enjoyment to the surrounding mountainous view. While at night, it can be customized into two bed rooms.

This open-conformable plan concept gives the family maximum comfort and enjoyment to exploit the rooms according to their needs without adding another one.


Design Office: Eben Architects
Location: Bandung, Indonesia
Area: 110,0 m2
Project Year: 2014
Photographs: Leonard Kawun


 

 

FH1 House | KVDA Architects

FH1 House located in Norway.

It was designed by KVDA Architects.

Description by KVDA Architects:

The house was designed for temporary and permanent stay. It is locate in Norway, just near the water. Given the location and the steep plot it had been desirable that the house be dug into the landscape, so it would act as an element integrated into the nature. The design of the house allows a close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It provides a feeling of being outdoor when inside. South-facing glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight. Veranda can transform if we need to save important temperature in the cold season. Interior has high capability and naturalness. The house has necessary space for life. There is common space includes a kitchen, living room with a fireplace and bedroom, so there is a bathroom and technical room.


Design Office: KVDA Architects
Location: Norway
Project Year: 2016
Area
: 70 m2


Piano House | LINE Architects

Piano House located in the suburbs of Chisinau, Moldova.

It was designed by LINE Architects.

Decsription by LINE Architects:

One-storey Pavilion of glass, concrete and wood located in the suburbs of Chisinau. Smooth stretch of trapezoidal shape is surrounded on 3 sides by the residental area, that dictated the shape of the House, but despite this plan forms the inner courtyard of the correct form of the pool over which hovers the design house.
Clear and concise exterior lines flow in the Interior of the House.
The House is spread over much of the area, all the houses are built around a courtyard.
In addition to the common zone in the House three bedrooms of which two babies and one my master bedroom with bathroom and dressing room, as well as auxiliary facilities and a games room.
Space home simply and discreetly.


Design Office: LINE Architects
Architects: Dmitriy Petrov, Lana Lika
Location: Chisinau, Moldova
Plot Area:550.80 m2
House Area: 264.20 m2
Main Structure: Reinforced concrete
Project Year : 2016


 

Minimalist Apartment in Ukraine | Sergey Makhno Architects

 

Design Office: Sergey Makhno Architects

Location: Kiev, Ukraine

“De Mote” Loft | AD Office

 

Design Office: AD Office

House in Ranzo | Wespi de Meuron

Design Office: Wespi de Meuron

Location: Ranzo, Switzerland

Photographs: Hannes Henz

Austin House | Smart Design Studio

 

Description by Smart Design Studio:

…New, beautifully proportioned and articulated rectangular openings are located within the original openings of the concrete beam and column façade. To give scale and gravitas to the building, these new hand-painted steel windows span over two levels and present as double storey windows. Though they appear bold and simple on first glance, a closer inspection reveals a window within a window with recessed bi-folding on the upper part and flush double-hung on the lower part, allowing the commercial space open up to the street and public domain. We’ve retained the original company name on the building Brackenbury and Austin. Originally a warehouse for a timber yard and the manufacture of Lathes the business ceased producing equipment in the late 1950’s and the building has had a very varied life from then until this recent transformation.
The apartments are simple, beautiful and light filled. Working within a wedge-shaped context has meant that each apartment is different from one another, although the material palette is consistent. The all-white, exquisitely detailed, interiors with grey floors are accented with full-gloss rust joinery. The focus of each apartment is the central pod that incorporates the kitchen, laundry, study and general storage.
The penthouse apartment, with large rooms, a stair void, and a saw-tooth roof with a generous cantilever is a very special interior space with sweeping views over Surry Hills. The penthouse has a generous balcony running the length of the front and side of the building and the roof area covers this balcony offering protection from the harsher weather elements and creating more entertaining and outdoor living areas.
The Smart Design Studio principles of apartment planning, where utilitarian elements are concealed and reliance on doors is minimised are adopted. This, along with careful consideration for circulation and flow, creates elegant apartments that feel easy to live with.The building has been designed with an ESD focus and features include: All spaces naturally ventilated using either a light well or roof skylights. Performance glass, concealed spandrels and external roller blinds. Rain water collection and reuse for flushing toilets and watering plants. Energy and water efficient fixtures and solar hot water to all the apartments, and through maximizing the reuse of the existing building.
The ground floor commercial area is a split level floor with an abundance of light and was originally conceived as a restaurant space though it is now utilised as a successful retail store. The forms and details employed within this space reinforce the architecture of this building, its chunky warehouse character, through exposed concrete beams and slabs, complemented by refined forms, refined details and unusual combinations of materials.
If you look closely, you’ll see that each of the seven small windows has a slightly different location relative to the grid of larger windows, as illustrated in the diagram above. This “eclipse” effect was conceived as a subtle art based façade, revealing itself only with careful study or over time, say to someone that passed it every day.
The rust red compliments the Hot Chile render, similar to the original colour of the building, and provides it with a distinct identity that compliments the bohemian character of Surry Hills.

Design Office: Smart Design Studio

Location: Surry Hills, Australia

 

Modern Residence in Spain | Marc Canut

Design Office: Marc Canut

Location: Barcelona, Spain

Photographs – 3D architectural renders: Marc Canut

 

Apartment in Moscow | one over one

Design Office: one over one

Location: Moscow, Russia

House in Italy | OSA architettura e paesaggio

Description by OSA architettura e paesaggio:
   The house is situated along the north-eastern slope of a hill that separates the Bradano and Basento rivers and slopes gently down to the lake of S. Giuliano covering a total area of 630 sqm on a plot of 7 hectares.
   The quality of the context suggested the idea of preserving the orographic profile with volumes above ground following the natural contour of the slope, creating a timeless architecture in the rural landscape.
   The site plan consists of a sequence of terraced areas and courtyards, in a spatial continuum between internal and external spaces. In the downhill terracing area two accommodations for guests are placed.
   The strict geometries of the plant give rise to warm, inner domestic spaces; the volumes of services (bathrooms, storerooms, kitchen, laundry) define the rooms of the house that are arranged in succession along a linear path. All rooms enjoy a panoramic view over the lake below.
   The distribution spaces are articulated in the rear area, mediating the relationship with the courtyards. Wide windows frame the landscape alternating with blind walls.
   The concrete roof, ostentatiously exhibited soffit, rests on “bearing boxes” and serves as ordering element in the changing and articulated perspectives. The vegetation that covers it merges with the surrounding land reducing the visual impact until it is completely cancelled in the view from the top.
   The correct exposure of the environment, the control of ventilation and daylight, the collection and reuse of rainwater, solar panels and the green roof help isolating and mitigating the internal microclimate ensuring sustainability aspects.

Design Office: OSA architettura e paesaggio

Location: Basilicata, Italy

Photographs: Piermario Ruggeri, Pierluigi Barile

Apartement Marcellis | Pierre Noirhomme

Design Office: Pierre Noirhomme

Location: Liège, Belgium

Photographs: Samuel Defourny

Orama House | Smart Design Studio

Description by Smart Design Studio:

The transformation of ‘Orama’, a gracious Victorian villa in Sydney’s Woollahra was a welcome opportunity to work once again with the family for whom Smart Design Studio renovated ‘Mandolong House’ on the lower north shore. Our brief was to enhance and expand the historic house to suit the changed needs of the family.

Built in two stages, the project addressed the original villa as a distinct entity, housing bedrooms, bathrooms, formal living and study spaces. Beautifully-crafted elements of the historic house, such as fireplaces and early paint schemes, were retained. Other parts of the villa were updated with sensitively-chosen fittings and fixtures to bring out the best of the old building. The design approach was to make the old house feel trim, white, and tailored. By contrast, the new addition was designed to be minimal in form and detail, with textured raw concrete extending from the walls out into the garden, punctuated by swathes of water (the pool), vegetation, lawn, and pebbles.

A striking double-height living room forms the nucleus of the extension. Six-metre (19.7-foot) tall windows on the northern side flood the room with light, overcoming the limitations of the south-facing site. We were fortunate in that the owners have an incredible art collection. The bare concrete walls, and gracious rooms of the old house provide a dramatic setting for this. The space of the living room flows into a well-appointed stainless steel kitchen, and into the garden and swimming pool beyond. Upstairs, a guest bedroom and chic bathroom occupy the glassy link between the old and new parts of the house.

The new wing has been designed and built with the same intricacy, attention to detail, and superb craftsmanship as the original villa, applied to modern methods of construction. The materials palette of concrete, glass, dark steel, and zinc beautifully complements the chic black-and-white scheme applied to the historic house.

Environmentally sensitive elements were stitched into the old and new parts of the house, including hydronic floor heating and cooling, natural cross ventilation and an avoidance of air-conditioning, exploitation of good solar orientation, thermally massive construction, and heat-exchange technology.

Separated by a century and a half, the two parts of ‘Orama’ stand as beautiful expositions of the best construction standards of their day.

Design Office: Smart Design Studio

Location: Woollahra, Australia

Home in Russia | Studio Odnushechka

Design Office: Studio Odnushechka

Location: Moscow Oblast, Russia

Duplex in Arnedo | n232 Arquitectura

Description by n232 Arquitectura:

This duplex penthouse is inside a new building located in Arnedo, Spain. The original plan of the dwelling did not comply with the client expectations and the lifestyle of a young couple. After an intensive research and several meetings, the resolution of the architectural challenge was well enough reached.

The spatial solution is not conventional, due to the flip of the floor use found in a traditional duplex. The main access and social area are in the upper level, while the bedrooms and more private zone are in the lower one. Turning upside down the levels not only modifies the use of them, but also changes completely the configuration of the space of each one.

The main access level is where the social life expands. This space adapts seamlessly providing an open concept living room and unifying it with a large wooden deck terrace. A number of elements in this floor are used to give character, while they organize space through its functions: the stairwell divides the kitchen from the living and dining area; a column covered with mirrors gives back polyhedral vision of the place; and finally the black background cupboard that provides different use depending of the space -library, multimedia shelves, wardrobe, electrical cabinet, main door, toilet door, chalkboard.

The lower floor, however, is more protected. A wooden box gives privacy and access to each bedroom and links the two floors with a common space. In this way, this box acts as a heart of the home, a transition zone from public to private, and giving warmth and allowing the transit among the rooms.

The master bedroom functions as a micro apartment, with its own access hall, a resting area, a dressing room, a place for sleeping and watching TV, a balcony and a bathroom generously sized. In contrast with the upper level, the lower one offers an intimate and secluded mood.

Thus, the architectural solution offers its inhabitants a set of contrasts, and in its core, a wooden heart that ties everything together.

Design Office: n232 Arquitectura

Location: Arnedo, La Rioja, Spain

Penthouse 03 | Ramunas Manikas

Design Office: Ramunas Manikas

Location: Kaliningrad, Russia

LOFT SanP | Paolo Larese De Tetto

Design Office: Paolo Larese De Tetto

Location: Padua, Italy

Photographs: Matteo Sandi

Tel Aviv Flat | Chiara Ferrari Studio

Description by Chiara Ferrari Studio:

Drawing inspiration from the diverse architectural mix and rich history of Tel Aviv, Chiara Ferrari’s latest residential offering is a masterful renovation project that brings together contemporary design and elements from the location’s period character.

Situated within an existing 1924 Eclectic-style residential building in the coastal Israeli city, this project revolved around the refurbishment of a 116 m² (1250 ft²) flat. The flat faces the street on one side and the garden towards the rear. It was equally important to maintain some of the structure’s original identity.

Extensive research on Tel Aviv’s architectural resources inspired Ferrari to use local construction techniques and material, which she handpicked and customized. The chosen palette consists of concrete, white walls, and pale woods – ash and ply. This offers a neutral setting of whites and greys but at the same time, also a large variety of textures (from tile patterns to polished concrete and rougher timber surfaces). Splashes of vibrant color on carefully selected elements – such as a blue window in one of the bathrooms – create playful focal points. At the same time dark grey niches throughout the interior add depth. Certain fixtures and fittings – such as the window frames – are new, but created in line with their historical predecessors. Other elements, such as the internal doors, showcase a more contemporary, minimalist aesthetic.

The apartment includes a large open-plan entrance, living, dining and kitchen area, a master en-suite bedroom and two guest bedrooms, sharing a bathroom. The one guest bedroom is a striking duplex space, which the designer created to make the most of the flat’s near-4m (13ft) high ceiling and features a new beam that was added to support the loft area but was left exposed, revealing a hint towards the flat’s redesign and construction history.

Design Office: Chiara Ferrari Studio

Location: Tel Aviv, Israel

Photographs: Lior Avitan & Avital Peleg

Copenhagen Penthouse II | Norm Architects

Design Office: Norm Architects

Location: Copenhagen, Denmark