Peixoto House | Erbalunga Estudio

Peixoto House located in Tui, Spain.

It was designed by Erbalunga Studio.

Description by Erbalunga Studio:

The owners of this house were not reflected in the layout of their old apartment. Small consecutive spaces, arranged longitudinally along a corridor that gave them access to the various uses and rooms. An overly simple and inefficient structure for a contemporary dwelling.

From the beginning, multipurpose spaces were created and with scope for new possibilities. It was necessary to flee from a totally closed and without freedom, that prevented the appearance of new habits, hobbies, activities or ways of thinking.

 The kitchen, dining room, living room or work area were articulated in a single space separated from the most private areas of the house.

 A simple, clean, and unconventional design, helps this large space is the engine and generator of life in this apartment. A great space that can be transformed and be what their owners need in every moment.

 In addition, the layout of the longitudinal route is broken generating a zig-zag path that leads diagonally to the guests from the most public to the most private zone establishing relationships between the different uses of the house.

 It is a house in which the square meters of all the rooms recover their value and efficiency, forming part of an atmosphere of space and light, the true luxury of an urban dwelling.


Design Office: Erbalunga Studio
Location
: Tui, Spain
Area: 70,00 m2
Project Year: 2016
Photographs: Iván Casal Nieto


Advertisements

Floating Farmhouse | Tom Givone

The Floating Farmhouse is located in Eldred, New York, USA.

It was designed by Tom Givone.

Design Office    : Tom Givone

Location             : Eldred, New York, USA

Photographs    : Marlene Rounds

Apartment in Kiev | YoDezeen

Description by YoDezeen:

Modern and stylish apartment situated in the very heart of Kiev. The planning concept has been totally changed, creating one common space for the corridor, kitchen and sitting room. We enlarged the space of the bedroom taking up half of the balcony.

The bedroom leads into the dressing room, that is separated with a sliding wooden door. The main materials used for the finishing include cement like tiles and wooden and parquet flooring. Wooden parquet has been also applied to the ceiling in the kitchen.

Design Office: YoDezeen

Location: Kiev, Ukraine

Photographs: Andrii Shurpenkov

Unforgettable_House in Pohang | studio_GAON

Description by studio_GAON:

This project is a ‘House within a house’, which is built in a 20-year-old warehouse. A year ago in October, a young couple in their late 20s, visited our studio to build their house to live after their wedding. They were the youngest clients who required our design.
The couple was about to get married next year (2014), and they were thinking of renovating the concrete warehouse in the bride’s hometown as their new house. They said they want to fix it and take it as the starting point of their new life.
…The warehouse was built 20 years ago by the bride’s father…
…The project to blow warmth into a warehouse with large blank was a task; it was like putting solid color into a black-and-white photograph and make it high-definition natural color picture, to make a strong cover for the young couple as a background for life.
The budget was prepared to cover about one third of the whole area. We started from the concept of inserting a house within a house, to provide enough area as they needed. There was enough height for two floors, so we put a kitchen, dining, living room and a small hidden library on the first floor, and put family room, bathroom, dress room, and bedroom on the second floor. They decided to fill the remaining space portion by portion as they live.
The admirable young couple got married on 4th of October, which is a year after we met them. By the courageous constructor’s favor who decided to work despite the far distance from Seoul, the house was finished according to plan.
The house within the house was built in steel structure. Wall in the common space was finished with plywood and lightings were designed to accentuate the warmth of wood, and other spaces were finished by white paint to induce calm atmosphere. Floor was finished with white tile to make a gorgeous and bright space.
Since the budget was scarce, there was no spare to fix the rough concrete exterior wall. We promised to draw a mural ourselves. We got the design idea from the bar code. Each of the codes becomes a tree and the trees become a forest. So that the information read by the bar code represents the love of the family.
All members of our firm went in a car to the site to draw the mural for an overnight schedule. It was the first time for us to draw a mural, so it wasn’t an easy task. But all staff enjoyed the pleasure of labor by drawing lines and rough sketches and coloring it. On the wall that reaches the rooftop, which has an outside stairs on it, we drew some drawings to represent the warmth of house and family. Drawing of Sugeun Park, who’s the famous painter of Korea, became the model of our drawings.
The towering warehouse surrounded by rice paddy and field was finally reformed in 20 years into a storage to put people as well as the young couple’s love and living inside.
It’s just like Natalie Cole singing the song ‘Unforgettable’, which was sung by her father Nat King Cole, after several decades her father passed away. The daughter put the two story house inside the warehouse, not unlike a snail’s shell made by her father. So the life and house continues again, and we decided to call this house ‘Unforgettable’.

October 2013, the young couple brought this photogrpah to us that they wanted to renovate; an old warehouse as a new marriage home.

October 2014, The old warehouse became a house for the newly-weds.

The bar code design of the mural becomes trees and forest. The information inside the code represents the love of the family.

Only one third of the warehouse were used as residence. 1st floor was composed of kitchen, dining, and living room. 2nd floor made possible by the height of 5 meter is composed of family room and bed room.
In process: drawing the mural on the exterior.

Design Office: studio_GAON

Location: Imjung-ri, Janggi-myeon, South Korea

Photographs: Youngchae Park

The family Playground | HAO Interior Design

Design Office: HAO Interior Design

Location: Kaohsiung city, Taiwan

Photographs: Hey! Cheese Photography

Maranhão Apartment | Flavio Castro

Design Office: Flavio Castro

Photographs: Pedro Kok