Casa GM | GLR Arquitectos

Casa GM located in Guadalajara, México.

It was designed by architect Gilberto L. Rodriguez of GLR Arquitectos.

 

Design Office : GLR Arquitectos – Gilberto L. Rodriguez
Location          : Guadalajara, México
Area                  : 610, 00 m2
Photographs   : Jorge Taboada

Advertisements

White Lodge | Dyer Grimes Architects

The White Lodge is located in Tandridge, England, United Kingdom.

It was designed by Dyer Grimes Architects.

Description by Dyer Grimes Architects:

The site was originally home to a 1960s detached bungalow surrounded by tall trees and hedging with far reaching views to the Surrey Downs beyond. The area is populated by traditional pitched roof architecture typical of its green belt credentials.

The proposed designs were unprecedented in the immediate area and subject to Tanbridge Council’s strict planning requirements.

The site sloped sharply away to one side which would greatly limit the overall footprint of the building and the desired surrounding landscape.

Following a rigorous planning process, Dyer Grimes Architects achieved consent to infill and level the site and build a highly contemporary house of 480m2.

Modern building technologies were combined with the highest quality materials including hardwood cladding and white render with an abundance of glass throughout.

The glazed ground floor living space is surrounded by beautifully landscaped grounds, while the first floor appears to ‘hover’ over the kitchen dining area as well as project over the swimming pool.

Great emphasis was placed on constructing White Lodge in an environmentally friendly and sustainable way. An impressive sustainability target was set; to generate 20 percent of the energy required by using renewable energy sources.

Energy efficiency has been maximised through the incorporation of Solar hot water collectors on the roof, a highly sustainable drainage system and an air source heat pump which circulates heat around the entire house.

The result is a stunning modernist home which has won the admiration of the local community, the Council and the media alike.

Video:

 Project Awards:
  • 2013 Best Family Home – British Homes Awards by Sunday Times
  • 2013 Highly Commended – Best Residential Architectural Property Award – International Design & Architecture Awards
  • 2013 Highly Commended – Best Family Home Award – Evening Standard, New Homes Awards.
  • 2012 Highly Commended – Architecture Single Residence South East – International Property Awards.

Design Office    : Dyer Grimes Architects
Location             : Tandridge, England, United Kingdom
Area                    : 480.0 m2
Photographs     : Dyer Grimes Architects

Floating Farmhouse | Tom Givone

The Floating Farmhouse is located in Eldred, New York, USA.

It was designed by Tom Givone.

Design Office    : Tom Givone

Location             : Eldred, New York, USA

Photographs    : Marlene Rounds

Casa Chontay | Marina Vella Arquitectos

Casa Chontay located in Antioquia District, Peru.

It was designed by Marina Vella Arquitectos in 2014.

 

Design Office    : Marina Vella Arquitectos
Location             : Antioquia District, Peru
Area                    : 135.0 m2
Project Year      : 2014
Interior Design: Macarena Belaunde
Photographs     : Gonzalo Cáceres Dancuart

 

Apartment with a Slide | Ki design

Two-level apartment located in Kharkov, Ukraine.

It was designed by Ki Design in 2015.


Design Office           : Ki Design
Location                    : Kharkov, Ukraine
Area                            : 212,00 m2
Completion               : 2015
Photographs             : Sergiy Savchenko

 

Αpartment in Slovakia | JRKVC

TRN Apartment is located in Trnava, Slovakia.

It was designed by Architect Peter Jurkovic of JRKVC in 2016.


Description by JRKVC:

   A former monastery in which this flat is located was built in 1719. In the middle of 20th century it was converted into an apartment house.
The mail goal of the project was to convert this space with a lot of disrupting layers into a clean and functional dwelling for a young couple. We decided to uncover the beauties of old construction methods with a reasonable budget. After a short design process it was clear that the focus will be put into the main living hall. It is an open space with height of 3,6m, restored original trusses on the ceiling and a full height library. Part of the library is able to rotate and serves as a secret door to the bedroom suite behind, providing fluid connection of these two parts. Currently the apartment is inhabited by a childless couple, hence the open plan. In the future it could be converted into 3 bedroom apartment with just small interventions.

Design Office           : JRKVC
Architect                   : Peter Jurkovic
Location                    : Trnava, Slovakia
Area                            : 100 sqm
Completion               : 2016
Photographs             : Peter Jurkovic

Alex Hotel | Space Agency + Arent & Pyke

Alex Hotel is located in Australia.

It was designed by Space Agency +  Arent & Pyke.

 

Description by Arent & Pyke:

Alex Hotel responds to the overarching concept of the ‘Hotel as Home’. Together with the client, four key concepts were established for the interior design; ‘the personal’, ‘the escape’, ‘the craft’ and ‘the legacy’, to nurture a sense of intimacy, connectedness and domesticity. With the client, there was always a discussion about ‘Alex’ being someone familliar to us all; an uncle whose home you love to visit, a treasured old friend with a house full of wonderment. The interior design, furnishing and styling imagines the richness, the personality, a sense of frivolity and the layering of a story.

Design Office  : Space Agency,  Arent & Pyke
Location           : Australia
Photographs   : Anson Smart

McClelland Residence | Imbue Design

McClelland Residence is located in Salt Lake City, Utah, Usa.

It was designed by Imbue Design in 2010.

 

 

Design Office           : Imbue Design
Location                    : Salt Lake City, Utah, Usa
General Contractor : Domain Design Build
Area                            : 3,200 ft2
Completion date      : 2010
Photographs             : Courtesy of Imbue Design

 

Restaurant “GASTROPORT” | Allarts Design

Restaurant “GASTROPORT” is located in Perm, Russia.

It was designed by  Saranin Artemy of Allarts Design in 2016.

Description by Allarts Design :

The new restaurant GASTROPORT, opened in Perm, Russian Federation. Above its design worked designer Saranin Artemy of ALLARTSDESIGN studio, together with Boris Kulinskiy restaurateur.

The restaurant is located on the bank of the Kama river in Perm, Russian Federation. Restaurant has panoramic windows and a perfect time – it is spending the evening sunset with excellent cuisine Nikki combines the features of Japanese and Peruvian gastronomy.

The institution makes to look at the newly renovated shop Perm river port. Based on the three relationships – wood, cement and brick designer and restaurateur created a completely new space in the city of Perm. The interior has a significant industrial footprint, underline the identification of architectural designs.

The entire restaurant is divided into multiple active zones – room, open kitchen, a bar and a mezzanine. The room has a high ceiling, in contrast to our other projects, and in this case, we have built a mezzanine – and which leads the central staircase hall.

The bathroom is separated fashionable strip and the island area. Door handles for cabins we made from whole northern birch. On the wall we used toilet patchwork ship, part of the ship, we cut down to the same plate and used in the interior.

In addition, input – the color of salmon, it reveals the beginning of Japanese cuisine in Peru. The bar and kitchen are made from solid birch, brought back from the north edge.

The room itself remains mobile. It was the wish of the customer.

Compilation of Peruvian and Japanese cuisine, the result of a mix of culinary traditions of Japan in Peru. Japanese immigrants began to settle in the South American country in the late XIX century, and today they do not have a small number. The Japanese themselves have a strong influence on the local cuisine. While the two nations prepare fresh fish. Today in Peru all – from gourmet cooks to housewives – fresh fish with corn, sweet potato, lime and pepper aji – traditional Peruvian food. Nikkei came up and revealed to the world the Japanese chef Nobuyuki Matsuhisa, most famous for the whole world.

Design Office       : Allarts Design
Designer               : Saranin Artemy
Location                : Perm, Russia
Photographs        : Saranin Artemy
Area (sq.m.)         : 278 m2
Completion date  : 2016


HOMIZER architecture – design has received this project by email.  Submit your work for publication.

Apartment in Romania | Imbold Design

The modern apartment is located in Iasi, Romania.

It was designed by Imbold Design.

Description by Imbold Design:

The one room apartment is located in the center of Iasi, Romania.

We started from 0, as the building and the apartments were just being built. We tried to maximize the space, keeping it clear and airy, furnishing it with just the bare basic furniture pieces and household appliances.
The owner wanted it to look modern and young while also keeping in mind that we had a budget to stick to. Our color scheme was made out of grey hues, white, blue and neon yellow accents. Most of the furniture is from Ikea, save for the couch and the kitchen, which we designed to be used in such a small space. Our favorite space has to be the bathroom, because of the contrast between the grey and yellow.
.
Design Office: Imbold Design


Location: Iasi, Romania

Photographs: Rafael Racaru Photography

__________________________________________________________________
HOMIZER architecture – design has received this project by email (Google Drive). Submit your work for publication.

Bush House | Archterra Architects

Bush House is located in Margaret River, Australia.

It was designed by Archterra Architects.

 

Description by Archterra Architects:

Located in an existing clearing within a section of remnant marri/ jarrah bushland this owner-built bush pavilion seeks to distill into built form, the feelings of camping under a simple sheltering tarp

Diagrammatically, the houses’ simple rectangular plan is separated east-west into sleeping and living zones and delineated by a change in floor level and a grounding rammed earth wall that continues thru the house into the outdoors.

Taking cues from the Californian cases study houses of the 40s, 50s and 60s, a 3.6m structural grid locates prefabricated steel frames that enabled the main support structure to be erected in a day and for infill timber framing to be subsequently carried out by the owner-builder within these frames under the protection of a simple single roof plane. The galvanised steel framing is expressed both internally and externally and its mottled patina continues to change as it ages.

Environmental sustainability is intrinsic to the design: passive measures such as efficient cross flow ventilation for summer cooling and calculated eaves overhangs for warming winter sun penetration are teamed with active measures such as power self sufficiency from a 3kW ground mounted solar array, a solar hot water system and a worm farm blackwater filtration system that irrigates the garden with nutrient rich water.

External materials were selected to be largely self finishing to minimise maintenance: zincalume steel, rammed earth, glass – all decking is recycled jarrah.

 

Design Office: Archterra Architects

Location: Margaret River, Australia

Photographs: Douglas Mark Black

 

UYU Ice Cream Shop | Leckie Studio Architecture + Design

Description by Leckie Studio:

UYU, translating to milk in Korean, is a soft serve ice cream parlour that uses organic milk as a base ingredient in all of its products. Inspired by the crystalline patterns found in frost, an irregular motif is developed for the water jet cut metal wall and ceiling panels. This pattern also references UYU’s logo and identity, and playfully suggests the store’s product: ice cream.

Through an iterative design process of simplification and standardization, the sizing and coordination of these panels was key in providing a high quality finish.

 

Design Office: Leckie Studio Architecture + Design

Location: Vancouver, BC

Photographs: Ema Peter

__________________________________________________________________
HOMIZER architecture – design has received this project by email. Submit your work for publication.

Αpartment in Minsk | Vae Design Group

 

Design Office: Vae Design Group

Location: Minsk, Belarus