Peninsula Residence | SJB Interiors

The liveable, tactile and comforting Peninsula Residence is located in Melbourne, Australia.

It was designed by SJB Interiors.

Description by SJB Interiors:

Designed to be tough… A bold reimagining honouring the history and integrity of the original home yet placing it firmly within contemporary 21st century design. A large glass pavilion houses the stunning new Master suite and multiple floor levels address the natural fall of the landscape. Tough materials like cedar, steel, glass, natural stone and concrete are featured in unrestrained sophistication.

Colour blazes forth unapologetically; glossy red echoes brazenly from kitchen to powderoom and the enclosed internal stairwell which leads to the roof terrace. Burnt oranges, vivid greens and moody blues elevate quiet spaces and pair perfectly alongside contemporary furnishings.

The result is a space that is certainly bold and unrestrained – yet more importantly it’s liveable, tactile and comforting.


Design Office: SJB Interiors

Location: Melbourne, Australia

Photographs: Nicole England


 

Advertisements

Peixoto House | Erbalunga Estudio

Peixoto House located in Tui, Spain.

It was designed by Erbalunga Studio.

Description by Erbalunga Studio:

The owners of this house were not reflected in the layout of their old apartment. Small consecutive spaces, arranged longitudinally along a corridor that gave them access to the various uses and rooms. An overly simple and inefficient structure for a contemporary dwelling.

From the beginning, multipurpose spaces were created and with scope for new possibilities. It was necessary to flee from a totally closed and without freedom, that prevented the appearance of new habits, hobbies, activities or ways of thinking.

 The kitchen, dining room, living room or work area were articulated in a single space separated from the most private areas of the house.

 A simple, clean, and unconventional design, helps this large space is the engine and generator of life in this apartment. A great space that can be transformed and be what their owners need in every moment.

 In addition, the layout of the longitudinal route is broken generating a zig-zag path that leads diagonally to the guests from the most public to the most private zone establishing relationships between the different uses of the house.

 It is a house in which the square meters of all the rooms recover their value and efficiency, forming part of an atmosphere of space and light, the true luxury of an urban dwelling.


Design Office: Erbalunga Studio
Location
: Tui, Spain
Area: 70,00 m2
Project Year: 2016
Photographs: Iván Casal Nieto


Lake House | Dransfeldarchitekten

This lake house is located in Steckborn, Switzerland.

It was designed by Dransfeldarchitekten.


Design Office: Dransfeldarchitekten

Location: Steckborn, Switzerland

Photographs: Dransfeldarchitekten


 

Private Apartment | Diff.Studio

This modern apartment is located Kiev, Ukraine.

It was designed by Diff.Studio.

 

Description by Diff.Studio:

– Unexpected patterns and contrasts to create an unconventional space.
– Abundance of greenery and natural materials for a sense of comfort.
– Unusual pieces of furniture to show the character of the owner.

Design Office: Diff.Studio

Location: Kiev, Ukraine
Project Year: 2016
Visualizations: Iryna Dzhemesiuk and Vitaliy Yurov


House Mr. Bleen | Devyni Architektai

This modern family house is located in Vilnius, Lithuania.

It was designed by Devyni Architektai.

Description by Devyni Architektai:

A house of a young, creative and joyful family surrounded by a young pinewood.
Spaces are designed taking into account present needs of each family member alone as well as the needs of the family as a unit.
Fun with bright colors and cozy. With a help of natural fabrics and wood.


Design Office: Devyni Architektai
Location: Vilnius, Lithuania
Project Year: 2013
Photographs: Arunas Skrolis


 

Apartment WS | Yamagata Arquitetura

Apartment WS located in Brazil.

It was designed by Yamagata Arquitetura.

 

Stylish & Modern Townhome | Stylehaus Design

Aqua Alison Island House located in Miami Beach, Florida, Usa.

It was designed by StyleHaus Design.


Design Office: StyleHaus Design

Location         : Miami Beach, Florida, Usa

Photographs : StyleHaus Design


Pryor Residence | Bates Masi + Architects

Pryor Residence located in Montauk, New York, Usa.

It was designed by Bates Masi + Architects in 2009.

 

Description by Bates Masi + Architects:

The house occupies a hill in Montauk with a distant view of ocean, a site that the owners, a couple with two young boys, spent years to find. It is the couple’s reprieve from their home in the city, to share the outdoor lifestyle with their family and to remember their teenage years together in Montauk. The house design prompts the owners to interact with the surrounding environment, evoking experiences of camping.
A departure from typical residential planning, the house is entered through multiple areas for different guests and occasions.

Large glass doors slide open to the living, dining and kitchen area for a large gathering; a smaller scaled swing door for an occasional guest opens to the center hall with a view of the ocean. A sequence of auxiliary spaces – beach equipment area, outdoor shower, sand and mudroom – creates a seamless ritual from the daily activities for the family and friends. In all living areas and bedrooms, glass doors and insect screens slide in and out from pocket walls, transforming rooms to screened porches or spaces completely open to the landscape.

The living area, a double height space with kitchen, dining and living area, has thirty-six feet wide glass doors that pocket into southern and northern walls. When open, the dining room becomes a picnic area and the living room fireplace becomes a campfire. Multiple layers of bronzed metal fabric at the clerestory windows in the living area fold and unfold to adjust sunlight for optimal brightness & temperature of the space. These operable architectural elements use the natural environment to create suitable living conditions.

The house is environmentally friendly in its overall construction and planning with such specifics as geo-thermal heating & cooling, shading & venting systems, solar panels, organic finishes and materials. Lending to the structure’s sustainability, the house is assembled, rather than built, with prefabricated foundation, panel siding and efficient built-ins minimizes construction debris or toxins such as concrete foundation tar on the site. With the owner’s initial premise of camping, the design and functionality of the house promotes a memorable experience for friends and family in the natural environment.


Design Office : Bates Masi + Architects
Location          :Montauk, New York, Usa
Area                  : 297,00 m2
Project year     : 2009
Photographs   : Bates Masi + Architects


Cafe “REDCUP” in Sochi, Russia | Allarts Design

Cafe “REDCUP” located in Sochi, Russia.

It was designed by  Saranin Artemy of Allarts Design in 2016.


Description by Allarts Design:

Bright interior of the new coffee REDCUP opened in Sochi (Southern Russia). On the interior worked Saranin Artemije of ALLARTSDESIGN studio (Russia, Perm).

Retro futuristic interior is stored immediately. The radial column with vertical rhythm beige pipes resemble bamboo trunks, colored furniture, the wall of the branded coffee cups and ever-changing red and white ornaments. On smiley from glasses with a smile looks Asian, her we drew in Perm – from the designer himself, we laid rectangular tiles and they had formed the image itself is supported -This message of eastern positions of menu coffee REDCUP.

The hall has stained-glass windows along the facade, through which gets a lot of natural light, and in the evening when the light is switched on, the atmosphere in the room becomes more warm and cozy.

Space coffee shop with a total area of 190 square meters consists of a variety of seating areas provided for the coffee break, or dinner in the company. The hall is fully mobile.

The original layout has not undergone changes. The radial column, non-parallel walls, all the broken geometry did not have initially. Columns and strange corners of walls – we beat beige pipes, hidden and soften the line. Around the central columns, we have placed a perimeter longsofu. Thereafter, the remaining areas have already formed. The ceiling was originally such. We changed the color, added cornices and ceiling lighting in circles.

Here you can relax, you can enjoy a taste of the rich flavor of real coffee and relax with a glass of beer crafting Urals.

Design Office       : Allarts Design
Designer               : Saranin Artemy
Location                : Sochi, Russia
Area (sq.m.)         : 190 m2
Project Year          : 2016
Photographs        : Saranin Artemy


HOMIZER architecture – design has received this project by email.  Submit your work for publication.

Floating Farmhouse | Tom Givone

The Floating Farmhouse is located in Eldred, New York, USA.

It was designed by Tom Givone.

Design Office    : Tom Givone

Location             : Eldred, New York, USA

Photographs    : Marlene Rounds

Apartment with a Slide | Ki design

Two-level apartment located in Kharkov, Ukraine.

It was designed by Ki Design in 2015.


Design Office           : Ki Design
Location                    : Kharkov, Ukraine
Area                            : 212,00 m2
Completion               : 2015
Photographs             : Sergiy Savchenko

 

Minimalist Apartment in Ukraine | Sergey Makhno Architects

 

Design Office: Sergey Makhno Architects

Location: Kiev, Ukraine

Green Apartment | SVOYA Studio

Design Office: SVOYA Studio

Location: Dnipropetrovsk, Ukraine

 

House in New Zealand | Paul Rolfe Architects

 

Design Office: Paul Rolfe Architects

Location: York Bay, New Zealand

Photographs: Mike Rolfe Photography

Mjölk House | Studio Junction

 

Design Office: Studio Junction

Location: Toronto, Canada

 

Arne Garborgsveg 18 | TYIN Architects

Design Office: TYIN Architects

Location: Trondheim, Norway

Photographs: Pasi Aalto

Montauk Beach House | Space Exploration Design

Description by Space Exploration Design:

This threestory, split level house for a young family is nestled atop a densely wooded bluff in Montauk, New York, surrounded by sumac and spruce trees. Space Exploration designed an open kitchen on the top floor of the house to act as a flexible social center for the house, and to maximize the site’s dramatic views of Fort Pond and Fort Pond Bay, the nearby bodies of water that dominate the view. Floor toceiling sliding doors and a large rectangular skylight flood the space with an abundance of natural light. Countertops of marinegrade Baltic birch plywood — originally intended to be temporary — eventually won over the owners, who have decided to keep them.

The kitchen table is a repurposed marble slab, which previously topped an island (since demolished) in the owner’s home in Brooklyn. The faucet and sink are by Rohl, and the brass pulls in the kitchen are actually towel holders by the Japanese brand Futagami. The owners wanted their house to have a light, unpretentious, casual feel befitting a beach house in the historically sleepy surfing town of Montauk, where it stands. To help them achieve that end, throughout the house Space Exploration employed a material palette of light, neutral colors and pale woods, which combine to create a tranquil, airy atmosphere that showcases an eclectic collection of furniture and objects, collected by the owners during travels to Morocco, Europe and Central America. A lone primitive wooden dining chair, abandoned by the house’s previous owners, sits happily in the mix.

The lower floor houses the children’s bedroom, a home office, and a sunken “solarium,” or recreation room, that opens directly to the house’s sprawling grounds. Walnut shelving on this level is by Atlas Industries. The children’s bathroom floor was finished with salvaged antique encaustic tiles . Other design strategies included relocating and expanding windows in several rooms to better frame views and emit light. Window systems with minimal jamb detailing were selected to emphasize the connection between indoors and outdoors.Flooring throughout the top two floors (entry level and upstairs kitchen) is wideplank red oak, blanched and stained nearly white.

On the lower level, the floor is highquality plywood finished with glossy white epoxy. Gubi sconces illuminate the walls on the top two floors, and for the bathrooms, Space Exploration specified plumbing trims from the “Henry” collection, by Waterworks. In order to preserve an honest, informal feeling in the architecture, Space Exploration chose to expose and express the house’s structure wherever possible, and conceived a new wooden stair that mirrors the simple construction vernacular of the floor framing, newly visible on the entry level.

 

Design Office: Space Exploration Design

Location: New York, Usa

 

Private Residence | O Interior Design

Design Office: O Interior Design

Location: LoHi, Denver, Colorado, Usa

 

Watson House | John Pardey Architects

 

Description by John Pardey Architects:

The house replaces a large suburban style two-storey house in a rural site within the New Forest. The design responds to both the client’s desire to live in close contact with nature together with the idea of making the house invisible from the public realm to deal with restrictive local planning policy directives on ‘traditional form and detail’.

This has resulted in a long, low pavilion that ‘touches the earth lightly’. Within north-south orientated the box-like form, the house provides three bedrooms that open up to the east and morning light, and a large open-plan living-dining-kitchen area, together with a master bedroom suite and study, that opens up to the west with views into a pine copse.

The low-impact design on the site is extended into the use of ground source heat pump, rainwater recycling and high levels of insulation that also make the house low-impact environmentally. The house is timber-framed, sweet chestnut-clad and has a sedum roof – a large brick chimney and hearth built in reclaimed bricks from the demolished house anchors this delicate pavilion to the site.

In 2011, the Watson House received a RIBA South/South East award and was shortlisted for the Manser Medal.

Video

Design Office: John Pardey Architects

Location: Lymington, United Kingdom

Photographs: James Morris

DS House | Studio Arthur Casas

Description by Studio Arthur Casas:

This project is a large renovation of a house designed in the eighties by Italian-Brazilian architect Ugo di Pace. The client, whose grown-up children left the family home, aimed for functionality and further integration between spaces now inhabited only by a couple. The volume of the house occupied almost the entire surface of the narrow and deep plot. It was characterized by the robustness of the structure, with few openings, highlighted by cylindrical concrete columns in the front and the rear façades, containing pillars and hydraulic installations.

Small gestures brought fluidity to the architecture, such as enlarging the openings to let in the sunlight and create views towards the gardens. With an intense social life, the client paid special attention to the redesign of common areas for hosting parties. The ground floor is divided between a block on the street side, holding the garage, kitchen and service areas, and another one where the living room and qdining room are oriented towards the backyard.

The main entrance is made through a corridor that runs along on of the sides of the plot. The swimming pool was enlarged to have a section transformed into a 20m swimming rink that suggests continuity between this corridor and the backyard. A circular skylight was created in front of the entrance door, upon entering the house one sees a massive piece of millwork that seems to float due to its cantilevered structure. It forms an axis that distributes the accesses to the living room, dining room, pantry and kitchen.

Openings were enlarged and glass doors were added to bring within the house the atmosphere created by the vertical gardens that occupy the perimeter of the plot. A pergola protects a space for outdoor meals, next to the wooden deck in front of the swimming pool made out of travertine marble. A bench inside the pool extends along one of its sides, concealing the lighting. In the living room, the cylindrical column holds a hearth whereas the dark Brazilian teak staircase was kept from the original project, contrasting with the light tones of the interior design.

The home theater in the first floor is continuous to the double height ceiling of the living room with a photo selection of Sebastião Salgado. A fitness room, constantly used by the clients, also functions as a corridor that gives access to the master suite, with a large skylight dominating the space. Two separate closets and bathrooms were crated for the couple and a guestroom that opens to a small courtyard was renovated. All the enclosed spaces receive natural light from solar tubes.

The façade was divided into two horizontal sections, one with the expanded openings in the ground floor and another made with a wooden moucharabieh that encases the first floor. The structural cylinders are tangent to these panels, creating waves that soften the preexisting volume. The materials employed were travertine marble in the ground floor and American oak in the private areas flooring and millwork. This renovation creates a refreshing atmosphere for a house occupied by the clients for decades. Functional and simple, the project updates usages and establishes a blur between inside and outside, blending small landscapes that bring natural light, greenery and fluidity to the architecture.

Design Office: Studio Arthur Casas

Location: Sao Paulo, Brazil

Photographs: Ricardo Labougle