1653 Residence | Studio Build

Description by Studio Build:

The 1653 Residence is located in Kansas City’s Westside neighborhood. Located within walking distance of downtown Kansas City, the neighborhood is an eclectic mix of restaurants, small businesses and urban dwellers that covet the city life. By approaching the house on axis with the interior circulation, the order of the house is established immediately. The parti is very simple, the public and private spaces are divided by the vertical circulation. This allows the floor plan to be reasonably open with minimal walls. Roughly 2,800 square feet, this unique, compact and simple modern home has 3 bedrooms, 2.5 baths and a completely open office located on the third floor. This home is filled with custom casework designed and fabricated by Studio Build at their office located a few blocks away in Kansas City’s Crossroad’s District. One of the most unique elements of this house is the Master Bathroom. It is revealed by passing through one of the built-in closet doors. The soaking tub is inside of the shower enclosure and skylights flood the space with natural light. Off street parking is always in high demand in urban neighborhoods. This house has a full 2 car garage accessed from the alley way behind the house.

Video:

Design Office: Studio Build

Location: Usa

Penthouse in London | AMOS and AMOS

Design Office: AMOS and AMOS

Location: London, UK

 

White House | Studio MK27 – Marcio Kogan + Eduardo Chalabi

Design Office: Studio MK27 – Marcio Kogan + Eduardo Chalabi

Location: São Sebastião,  Brazil

Photographs:Fernando Guerra | FG+SG

Balwyn House | Fiona Lynch Design

Design Office: Fiona Lynch Design

Location: Melbourne, Australia

Photographs: Sharyn Cairns

Skipjack | Cecconi Simone

Design Office: Cecconi Simone

Location: Florida, Usa

D-HOUSE | Pazgersh Architecture + Design

Design Office: Pazgersh Architecture + Design

Location: Tel Aviv, Israel

Photographs: Oded Smadar

House in Spain | JUMA Architects

Description by JUMA Architects:

Belgian clients commissioned JUMA architects to design a holiday home in Spain. The site is characterized by a dense growth of pine trees and a slope overlooking the Mediterranean Sea.

JUMA, who consider it a privilege to build in this unique context, have naturally opted to preserve as many trees as possible in order to make maximum use of the natural available shade.

In the design, a stairway is placed along the driveway that descends right to the entrance. In this way, JUMA makes full use of the slope of the terrain, bringing the first floor up to the level of the street. The bedrooms, all of which feature large window sections, are located on the first floor. To prevent overheating, these windows are equipped with blinds made up of fine vertical wooden slats.

The L-shaped floor plan is entirely oriented to the side that offers the most spectacular views. The main volume of the L-shape houses the kitchen, while the other volume contains the seating area. In this way, both spaces embrace the terraces and provide privacy from the neighbours. The terraces follow the natural slope of the terrain; as playful surfaces they ultimately lead to the green-blue infinity pool.

The architecture is defined by a play of horizontal lines, formed by various overlapping canopies. In some places, the canopies are provided with perforations, creating compelling variations of natural light. In terms of materials, JUMA’s design features a combination of white, smooth plaster with a rough local stone quarried from the area.

Design Office: JUMA Architects

Location: Spain

Apartment in New York | Stonefox Architects

Design Office: Stonefox Architects

Location: New York, Usa

Petchakasem 79 Residence | AAd design

Design Office: AAd design

Location: Bangkok, Thailand

 

Evans House | A4estudio

Design Office: A4estudio

Location: Mendoza, Argentina

 

Paraty House | Marcio Kogan

Description by Marcio Kogan:

Paraty House’s two reinforced concrete boxes, sit atop each other, connected on the mountainside of one of the islands of the colonial city of Paraty and Angra dos Reis (between São Paulo and Rio de Janeiro), like two modern prisms between the large colossal stones of the Brazilian coast.

The building projects outward from the mountain, almost onto the beach, in an 8m cantilever. The house finds balance in the topography of the land, creating an extensive open doorway and living space in the practically untouched nature. Paraty House features a furniture collection showcasing 20thcentury design, including works by many well-known artists.

The residents arrive by boat. After stepping out onto the sand a metallic bridge positioned over a crystal-lined reflecting pool leads to a set of stairs connecting to the lower volume. This volume contains the living room, kitchen and service area. The continual internal area has a 27m span and huge glass windows to take advantage of the view of the sea.

The same entrance stairs also lead to the upper volume that houses the bedrooms. In the front part of the house, retractile panels of eucalyptus sticks protect the bedrooms from the sun. The areas that face the mountain have small internal patios with zenithal lighting, and use exposed reinforced concrete, which grants a striking texture to the walls.

The entire top of the house is covered with terraces, used as observation decks for the residents, and as a garden for sculptures, medicinal plants and edible herbs.

Design Office: Marcio Kogan

Location: Paraty, Brazil

Photographs: Nelson Kon

Country House | MIDE Architetti

 

Description by MIDE Architetti:

The project site involves an old country house, built in 1887 in the immediate neighborhood of Lucca and a most recent farmhand’s cottage. The buildings are integrated in the countryside of Lucca and maintain its typical characteristics. Specifically, the buildings are located in a hilly landscape, between gentle slopes, where oaks and chestnuts lick the property. In this background, the renovation has been directed to both the maintenance and the enhancement of typical elements of the local architecture, such as exposed brick wall, stone of Matraia and chestnut wood. Pursuing this goal, and in full respect of the typical features, the components and materials used have been revised in a contemporary way, adopting the most appropriate construction techniques, in order to ensure the achievement of the best possible result.

Inside the country house we sought to manually apply, using the traditional spatulas and sponges, natural lime-based plasters that highlight the irregular rocky surface of the walls. The recovery of beams and hollow tiles by sandblasting, is an explicit call to the traditional tuscan architecture, refreshed by the bleaching of the ceilings. The exterior was deliberately kept unchanged in surface and holes[GS1] , in order to maintain its historicity without sacrificing the charm. Therefore, we opted for basic external fixtures made of steel. In the garden the large swimming pool is integrated with the surrounding landscape, respecting the vegetation and the secular olive trees, leaved unaltered. The adjacent cottage has been completely renovated inside, opting for contemporary materials and colors: the concrete floor and the black lavatory contribute to give a new identity to the building. Finally, in the hypogeum you can find a spa area consisting of a large tub and a cedar wood sauna.

 

Design Office: MIDE Architetti

Location: Lucca, Italy

Photographs: Alessandra Bello

Itacolomi 445 Apartment | Diego Revollo Arquitetura

Design Office: Diego Revollo Arquitetura

Location: Brazil

Industrial Apartment | Union Studio

Design Studio: Union Studio

Location: California, Usa

Cabin in Norway | Lund Hagem

Design Office: Lund Hagem

Location: Sandefjord, Norway

Apartment in Paris | UdA Architetti

Design Office: UdA Architetti

Location: Paris, France

Photographs: Karel Balas

 

Loft in Berlin | Dreimeta Armin Fischer

A view of the world from Berlin: A global entre- preneur had a loft built in a listed brewery building. With the fantastic view over the roofs of Berlin the loft is given an unconcealed sensation. The interior has been made into a private, very personal retreat with authentic materials and treasures from throughout the world.

Description by Dreimeta Armin Fischer:

Our client: Inventor of a new market

The loft was designed for a couple, wherein the husband introduced an entirely new concept to the market; with it he initiated and designed a whole new segment in the hotel industry.The entrepreneur draws an enormous amount of expertise from his knowledge in the areas hospitality and design which he brings in to his projects. We used the couple‘s knowledge as important input for our concept to design the loft‘s interior.

Our task: Redesign a loft to make it into a private apartment

In order to become a private retreat for the couple, the Berlin loft had to fulfil various premises, some of which stood in contrast to each other: the client‘s sophisticated, almost museum term of aesthetics, functionality suitable for everyday use as well as a pleasant atmosphere to compensate for stressful travels throughout the world. We also had to allow for the client‘s request of having guest area in our spatial planning. There were three floors on site, including the roof and terrace. During the design process we remained in close contact with our clients in order to find convincing solutions for each and every task.

Our idea: A less-is-more concept with enough space for art

For a client who is at home throughout the world, his own four walls become a pole with which he can realign himself. For this reason we wanted to avoid extreme statements and rather provide a neutral film which the client could use to enfold his creativity and art affinity. A further approach was for us to stimulate the character of the historical building by working with corresponding materials.

Our creative solution: Calm colours, natural as well as industrial materials

Our colour and material concept for the loft focussed on calm colour shades – earthy shades in particular, in combination with white- washed brickwork.

The floors were covered in solid oak floorboards; mastic asphalt was used for the floor in the di- ning area, which will gradually gain patina and thus develop a unique look. Beside natural shades and materials, we also integrated industrial materials with a new interpretation. A rusty steel wall in the entrance area cites the industrial character of the loft which partitions off the storage space behind. In favour of the client‘s art collection, treasures, artefacts and objects from throughout the world, the interior design took a back seat and provided room for their staging.

Our success: Berlin dependance as a panora- mic viewing point and retreat

Between journeys around the world the owner can relax in his own private quiet zone in the middle of town. A retreat was created as a place to centre oneself as well as to house collectibles. A place to have an open, inspiring view on the world as well as a personal, introspective view in intimate surroundings, completely attuned to meet ones own requirements.

 

Design Office: Dreimeta Armin Fischer

Location: Berlin, Germany

 

Galerie Andersen | Dinesen

The old Berlin Brewery is bubbling with art and design.

 

Description by Dinesen:

In the Prenzlauer Berg neighbourhood in former East Berlin, Mikael Andersen found a building from the 1800s, which previously contained a brewery. Only after extensive renovation he was able to open the doors to this 250-square-metre art venue with works by recognised artists from around the world. Above the gallery is Mikael Andersen’s own flat, which clearly reflects the owner’s profound passion for art and design as well as his Danish background. The interior revolves around Scandinavian design. Old classics as well as new designs adorn the home. The flat has wide Douglas planks from Dinesen throughout. Along with the general style of the interior design, the light and harmonious flooring with the clean lines form a beautiful and elegant background for the expressive art works that dominate the decor. The art works come from all over the world, although there is a particular emphasis on German, Danish, Japanese and South African art, including a large collection of West German Ceramics from the 1960s.

Design Office: Dinesen

Location: Berlin, Germany

 

 

Penthouse | Honey and Spice

Design Office: Honey and Spice

Location: Germany