FH1 House | KVDA Architects

FH1 House located in Norway.

It was designed by KVDA Architects.

Description by KVDA Architects:

The house was designed for temporary and permanent stay. It is locate in Norway, just near the water. Given the location and the steep plot it had been desirable that the house be dug into the landscape, so it would act as an element integrated into the nature. The design of the house allows a close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It provides a feeling of being outdoor when inside. South-facing glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight. Veranda can transform if we need to save important temperature in the cold season. Interior has high capability and naturalness. The house has necessary space for life. There is common space includes a kitchen, living room with a fireplace and bedroom, so there is a bathroom and technical room.


Design Office: KVDA Architects
Location: Norway
Project Year: 2016
Area
: 70 m2


Globus the Restaurant | 1919

Globus the Restaurant is located in Saint Petersburg, Russia.

It was designed by 1919 in 2014.


Description by 1919:

Finland’s proximity served as an inspiring factor in the development of this space. The building also, found itself surrounded by a dense belt of firry forest on two of its sides; a fact that added to a sort of natural “scandinavian countryside” feeling of the area.

We used as much of the structural elements of the building in the interior as was sanely possible. Materials was rather succinct and included oil-treated Wallnut and ash, powder-coated steel and exposed concrete.

A doughnut shaped mezzanine defined the double level open space. Intricately shaped but structurally simple gemini stairs provided the communication between the two levels.

A bare minimum of partitioning kept the space on the open side while still providing quite a few secluded corners for those who can be intimidated by such volume, or simply prefer a more intimate setting.


Design Office  : 1919
Location           : Saint Petersburg, Russia
Client                : Globus Group
Area                   : 3000 sqft
Project Year     : 2014
Photos               : Igor Simkin


 

Cafe “REDCUP” in Sochi, Russia | Allarts Design

Cafe “REDCUP” located in Sochi, Russia.

It was designed by  Saranin Artemy of Allarts Design in 2016.


Description by Allarts Design:

Bright interior of the new coffee REDCUP opened in Sochi (Southern Russia). On the interior worked Saranin Artemije of ALLARTSDESIGN studio (Russia, Perm).

Retro futuristic interior is stored immediately. The radial column with vertical rhythm beige pipes resemble bamboo trunks, colored furniture, the wall of the branded coffee cups and ever-changing red and white ornaments. On smiley from glasses with a smile looks Asian, her we drew in Perm – from the designer himself, we laid rectangular tiles and they had formed the image itself is supported -This message of eastern positions of menu coffee REDCUP.

The hall has stained-glass windows along the facade, through which gets a lot of natural light, and in the evening when the light is switched on, the atmosphere in the room becomes more warm and cozy.

Space coffee shop with a total area of 190 square meters consists of a variety of seating areas provided for the coffee break, or dinner in the company. The hall is fully mobile.

The original layout has not undergone changes. The radial column, non-parallel walls, all the broken geometry did not have initially. Columns and strange corners of walls – we beat beige pipes, hidden and soften the line. Around the central columns, we have placed a perimeter longsofu. Thereafter, the remaining areas have already formed. The ceiling was originally such. We changed the color, added cornices and ceiling lighting in circles.

Here you can relax, you can enjoy a taste of the rich flavor of real coffee and relax with a glass of beer crafting Urals.

Design Office       : Allarts Design
Designer               : Saranin Artemy
Location                : Sochi, Russia
Area (sq.m.)         : 190 m2
Project Year          : 2016
Photographs        : Saranin Artemy


HOMIZER architecture – design has received this project by email.  Submit your work for publication.

Apartment in Germany | Alexander Zenzura

Design Office: Alexander Zenzura

Location: Germany