Happy Valley Residence | Lim+Lu

This clean, fresh, and sophisticated apartment-showroom is located in Hong Kong, China.

It was designed by Lim+Lu.

Description by Lim+Lu:

Lim+Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

Lim + Lu’s apartment transformation alludes to a flexible living environment that reflects the versatility of modern day living. Simply by way of removing and restructuring the walls within the space, the resulting interior is strategically designed to appear more expansive. By replacing the walls that compartmentalized the apartment with glass and steel sliding doors, natural light is able to pass through from room to room, flooding the newly reconfigured dwelling.

The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Though evocative of a loft’s spatial continuity, Lim+Lu aimed to avoid any association with the now ubiquitous New York industrial style. Moving away from the ubiquity of industrial-“chic”, the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are host to rich pastels and dark jeweled tones, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to blend effortlessly together as one.

Transitioning from their earlier furniture pieces, Lim+Lu has carefully constructed their apartment-showroom to adhere to today’s sought-after flexible way of living. The pair have used this particular aesthetic framework to complement their newly-launched namesake furniture pieces which feature prominently throughout the space.


Design Office: Lim+Lu
Location: Hong Kong, China
Area: 1,200 sqf
Project Year: 2016
Photographs: Lim+Lu


House in Linderos | Cristian Hrdalo Architects

House in Linderos located in Chile.

It was designed by Cristian Hrdalo Architects.

 


Design Office: Cristian Hrdalo Architects
Location: Linderos, Chile
Area: 780.0 m2
Project Year: 2014
Photographs: Nico Saieh


 

 

 

FH1 House | KVDA Architects

FH1 House located in Norway.

It was designed by KVDA Architects.

Description by KVDA Architects:

The house was designed for temporary and permanent stay. It is locate in Norway, just near the water. Given the location and the steep plot it had been desirable that the house be dug into the landscape, so it would act as an element integrated into the nature. The design of the house allows a close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It provides a feeling of being outdoor when inside. South-facing glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight. Veranda can transform if we need to save important temperature in the cold season. Interior has high capability and naturalness. The house has necessary space for life. There is common space includes a kitchen, living room with a fireplace and bedroom, so there is a bathroom and technical room.


Design Office: KVDA Architects
Location: Norway
Project Year: 2016
Area
: 70 m2


KA House | IDIN Architects

KA House is a vacation home for a couple, located in Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand.

It was designed by IDIN Architects in 2015.

Description by IDIN Architects:

KA House is a vacation home for a couple, who enjoy outdoor activities and spending their relaxing time in a grand courtyard, where they can run ad play with family members or lay down for a great view toward the lake. The house was designed to enclose the grand inner courtyard. Therefore, the building lays closing to the entrance connecting with the fence. In that sense, the courtyard facing the lake view performs as an actual ‘entrance’, while the front access looks as if it is the rear of the house.
The inclining fence guides the vista from the outside to the inside. At the same time, while walking through the entrance, the space gradually reveals the space of the inner courtyard and the building. Due to the steep curve of the site, the parking space is designed to be half-level underground, in order to keep the smooth continuity of the vista and to hide the disorder of the outside world. The main building is separated into two levels. The lower level is for living and dining space, which is connected to a spacious deck laying along the building. The mezzanine level is for bedrooms. The activities can be seen all around the house from mezzanine to the pool.
The house was wrapped by triangular wooden lath creating diverse degree of openness though different points of view and times. Light and shadow play an important role in different times of the day. In the morning, the soft light will flow to the bedrooms creating a playful shadow around the area. In the afternoon, light will flow to the living area and hallways. The lath can be opened. It acts as a sunshade, a visual screen for AC compressor, additionally creating lively shadows in the house and adding privacy to the owners during the night time.

 


Design Office           : IDIN Architects
Architects                 : Jeravej Hongsakul , Rubporn Sookatup
Interior Architect   : Sarin Rangsikanbhum
Location                    : Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand
Area                            : 240.00 m2
Projects Year            : 2015
Contactor                  : Wimutti Construction Limited Partnership
Photographs            : Ketsiree Wongwan


 

Grillagh Water House | Patrick Bradley Architects

Description by Patrick Bradley Architects:

Located on the Banks of the ‘Grillagh River’ to locals known as Pixies Paradise, young Architect Patrick Bradley has designed his unique bespoke dwelling set within Northern Irelands Rural Countryside adjacent to the historic Picturesque Drumlamph Woodland, which is the only remains of the ‘Great Forest of Killetra’ which once would have covered the whole of Northern Ireland.

Unlike any other house that has ever been designed and constructed within Northern Ireland, this house takes a completely new approach to rural architecture in the Irish countryside. With the concept an appreciation of agricultural buildings dotted throughout the rural landscape, the house is a refreshing approach to contemporary 21st Century Irish Architecture.

The house is the first modern shipping container construction designed and built in Northern Ireland, with the primary structure made up of four 45ft shipping containers, merged together to form two large daring cantilever forms. The containers are cloaked with a dark grey coloured expanded metal to the top form with a natural corten steel to the lower form, which could only be considered a piece of art or sculptural nestled into its surrounding landscape.  The dwellings layout has been cleverly design to take full advantage of the site outstanding views to the surrounding picturesque landscape, mountains beyond, historic Drumlamph woodland and nearby Grillagh River (salmon river).

On approach to the house you travel on a gravel laneway with dry stone walling to both sides which separates the site boundary and surrounding agricultural fields. At the end of access sits the house, and with the smallest elevation you find only the primary entrance door in bold orange with a minimal cantilevered porch above.

The primary entrance to the house is located at the upper floor on the north side of site, which leads you through a small entrance gallery in to the open planning living area, with a kitchen, dining area and living space. This area has been designed to have a free flowing circulation, which also leads you onto two external balcony areas to the South and West. One of the three bedrooms is behind a hidden door of the entrance gallery. The location and position of the upper floor has been designed to take full advantage of the view and natural sun light, also within this area of the house it provides such emotion of a calm relaxing atmosphere.  In between the galley kitchen and dining area rests the steel sculpture stair case which leads down to the lower ground floor level.

While descending down the staircase there is a large window framing the view towards the natural rock and once you reach the lower floor level, you are exposed to the a whole bathroom through a large internal screen, which includes an incredible suspended hammock designed sculpture bath and towards the east a sliding pocket glass door which provides access to a bedroom provides view to the surrounding agricultural fields and a water trough for livestock which provides a barrier between the farm animals and the house. Located beside the bathroom is the utility boot room, which also provides access to the outside gardens with the large cantilevered south balcony above. At the end of the small circulation hallway there is a hidden door which leads you into the master quarters. The layout of master quarter’s internal design is very hotel style with open shower area with a large internal screen, providing a beautiful view over the bed to the historic Drumlamph Wood. Hidden Behind a frosted glazed wall is the WC and basin. The bedroom itself is in the most secret area of the house with a large glazed window with incredible views and with the only sound provided is that of wild life from the woodland and flowing water of the Grillagh River. The feeling and emotions of tranquillity and privacy in the lower level provides a completely different emotion to that of the upper level.

The overall aesthetics and forms of the house which is sculptural like marries beautiful into completely rural setting and with this very modest size house of just 1236sqft. provides everything that’s required to have a prefect family home.

 


Design Office: Patrick Bradley Architects

Location         : Woodland, Co. Cavan, Ireland

Photographs : Aidan Monaghan Photography