We Are Moving to a New Website!

Check out the new site

HOMIZER architecture | design

HOMIZER architecture | design

Minimalist Apartment | Emil Dervish

 


Design Office:  Emil Dervish

Location: Kiev, Ukraine

Photographs: Emil Dervish


 

Naman Villa | MIA Design Studio

Naman Villa, the elegant and luxury Villa A of  Naman Residence project,  is located in Da Nang, Da Nang, Vietnam.

It was designed by MIA Design Studio.

Description by MIA Design Studio:

Naman Residence project locates on the famous Non Nuoc Beach in Danang Vietnam. The Project contains 40 Villas which is categorized into for type of A, B, C, D. We would like to introduce the architecture and interior of Naman Residence – Villa A

This is a very high quality project which inspires us a lot, require the most elegant and luxury design can adapt high standard of living but still remains the feeling of the beach. The idea is mainly focus on how to maximize privacy for every family but still create vast of pleasure spaces with nature integrating the sea.

To maximize the project’s efficiency, the master-plan is well organized but the way is too narrow with high density. Within this condition, our team’s goal is to make a creative and effective design to not only satisfied maximum privacy but also create extra benefits from natural voids and gardens.

Each villa has multi-dimensional landscape with overflow pools and tropical gardens. For every villa, our design also takes advantage of space using by lifting-twisting the upper block for bedrooms with privacy and open views. The lower block with living-dining-kitchen-bedroom has the direct connection to the pool and landscape. Moreover, we put waterscape into the rooftop of the lower block in order to cool down the whole building and improve the rooftop landscape aesthetically.

Density is now not a big problem, every villa has its own garden filled up with skylights and surrounding green environment. Our design philosophy is how to inside-out the initial using space, outside-in the natural gardens enhancing the luxury-home feeling.

The materials used in constructing the house are local materials to reduce the transporting fee and save the budget of Naman Villa. The design of the house is simple and sleek, so the cost for construction is not so high. The house is constructing with Hurricane protected structure but still remain natural ventilation.


Design Office: MIA Design Studio
Architect in Charge: Nguyen Hoang Manh
Interior Design: Steven Baeteman, Truong Trong Dat
Location: Da Nang, Da Nang, Vietnam
Project Year: 2015
Photographs: Hiroyuki Oki


 

Planchonella House | Jesse Bennett Architect

The Planchonella House, a 280,0 m2  home with joyful spaces, is located in Queensland, Australia.

It was designed by Jesse Bennett Architect in 2014.

Description by Jesse Bennett Architect:

Planchonella House was designed with a simple idea in mind- to create a series of joyful spaces to inspire and enrich daily life. Set in tropical north Queensland, the house embraces the heritage rainforest surrounds and utilises experimental passive design methods. The simplistic approach and use of Lo-Fi technologies results in a raw and honest dwelling.

Contours of the site ridgeline have formed basis for the playful lines utilised in concrete profiles. As not to protrude out with the ridge, the profile is mirrored and cuts back in to the ridge. Visual amenity from surrounding lower areas has been maintained with this design in that rather than creating a dominant form on the landscape, it tucks back in at the critical highest most revealing point. The wings created each side of the ridge float into the surrounding rainforest and become part of the tree canopy.

The large flat roof with generous overhang acts as a rainforest canopy above, minimal walls and columns in between allow for un-obstructed views and moments to be shared with the landscape. This omission of boundaries between inside and outside gives an openness and quality of space that is surreal, living completely within and engulfed by a beautiful landscape. The resolution of plan follows a purely functional approach to use of space, privacy, visual connection and passive design principles.

The plan wraps around the courtyard space, which is considered the second hearth (after the kitchen) or perhaps lungs to the entire dwelling. The courtyard contributes much to the house and its occupants, it is an oasis that provides sun, light, ventilation, happiness, activity, visual stimulation, and entertainment. It also provides connection to the surrounding rainforest, connection from one part of the house to another, and acts as the focal node to the promenade experience of moving through the house.


Design Office: Jesse Bennett Architect
Location: Queensland, Australia
Interior Designer: Anne-Marie Campagnolo
Area: 280.0 m2
Project Year: 2014
Photographs: Sean Fennessy


Happy Valley Residence | Lim+Lu

This clean, fresh, and sophisticated apartment-showroom is located in Hong Kong, China.

It was designed by Lim+Lu.

Description by Lim+Lu:

Lim+Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

Lim + Lu’s apartment transformation alludes to a flexible living environment that reflects the versatility of modern day living. Simply by way of removing and restructuring the walls within the space, the resulting interior is strategically designed to appear more expansive. By replacing the walls that compartmentalized the apartment with glass and steel sliding doors, natural light is able to pass through from room to room, flooding the newly reconfigured dwelling.

The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Though evocative of a loft’s spatial continuity, Lim+Lu aimed to avoid any association with the now ubiquitous New York industrial style. Moving away from the ubiquity of industrial-“chic”, the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are host to rich pastels and dark jeweled tones, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to blend effortlessly together as one.

Transitioning from their earlier furniture pieces, Lim+Lu has carefully constructed their apartment-showroom to adhere to today’s sought-after flexible way of living. The pair have used this particular aesthetic framework to complement their newly-launched namesake furniture pieces which feature prominently throughout the space.


Design Office: Lim+Lu
Location: Hong Kong, China
Area: 1,200 sqf
Project Year: 2016
Photographs: Lim+Lu


Modern Residence | ZROBYM Architects


Design Office: ZROBYM Architects

Location: Minsk, Belarus

Visualizations: ZROBYM Architects


House in Linderos | Cristian Hrdalo Architects

House in Linderos located in Chile.

It was designed by Cristian Hrdalo Architects.

 


Design Office: Cristian Hrdalo Architects
Location: Linderos, Chile
Area: 780.0 m2
Project Year: 2014
Photographs: Nico Saieh


 

 

 

FH1 House | KVDA Architects

FH1 House located in Norway.

It was designed by KVDA Architects.

Description by KVDA Architects:

The house was designed for temporary and permanent stay. It is locate in Norway, just near the water. Given the location and the steep plot it had been desirable that the house be dug into the landscape, so it would act as an element integrated into the nature. The design of the house allows a close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It provides a feeling of being outdoor when inside. South-facing glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight. Veranda can transform if we need to save important temperature in the cold season. Interior has high capability and naturalness. The house has necessary space for life. There is common space includes a kitchen, living room with a fireplace and bedroom, so there is a bathroom and technical room.


Design Office: KVDA Architects
Location: Norway
Project Year: 2016
Area
: 70 m2


KA House | IDIN Architects

KA House is a vacation home for a couple, located in Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand.

It was designed by IDIN Architects in 2015.

Description by IDIN Architects:

KA House is a vacation home for a couple, who enjoy outdoor activities and spending their relaxing time in a grand courtyard, where they can run ad play with family members or lay down for a great view toward the lake. The house was designed to enclose the grand inner courtyard. Therefore, the building lays closing to the entrance connecting with the fence. In that sense, the courtyard facing the lake view performs as an actual ‘entrance’, while the front access looks as if it is the rear of the house.
The inclining fence guides the vista from the outside to the inside. At the same time, while walking through the entrance, the space gradually reveals the space of the inner courtyard and the building. Due to the steep curve of the site, the parking space is designed to be half-level underground, in order to keep the smooth continuity of the vista and to hide the disorder of the outside world. The main building is separated into two levels. The lower level is for living and dining space, which is connected to a spacious deck laying along the building. The mezzanine level is for bedrooms. The activities can be seen all around the house from mezzanine to the pool.
The house was wrapped by triangular wooden lath creating diverse degree of openness though different points of view and times. Light and shadow play an important role in different times of the day. In the morning, the soft light will flow to the bedrooms creating a playful shadow around the area. In the afternoon, light will flow to the living area and hallways. The lath can be opened. It acts as a sunshade, a visual screen for AC compressor, additionally creating lively shadows in the house and adding privacy to the owners during the night time.

 


Design Office           : IDIN Architects
Architects                 : Jeravej Hongsakul , Rubporn Sookatup
Interior Architect   : Sarin Rangsikanbhum
Location                    : Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand
Area                            : 240.00 m2
Projects Year            : 2015
Contactor                  : Wimutti Construction Limited Partnership
Photographs            : Ketsiree Wongwan


 

Grillagh Water House | Patrick Bradley Architects

Description by Patrick Bradley Architects:

Located on the Banks of the ‘Grillagh River’ to locals known as Pixies Paradise, young Architect Patrick Bradley has designed his unique bespoke dwelling set within Northern Irelands Rural Countryside adjacent to the historic Picturesque Drumlamph Woodland, which is the only remains of the ‘Great Forest of Killetra’ which once would have covered the whole of Northern Ireland.

Unlike any other house that has ever been designed and constructed within Northern Ireland, this house takes a completely new approach to rural architecture in the Irish countryside. With the concept an appreciation of agricultural buildings dotted throughout the rural landscape, the house is a refreshing approach to contemporary 21st Century Irish Architecture.

The house is the first modern shipping container construction designed and built in Northern Ireland, with the primary structure made up of four 45ft shipping containers, merged together to form two large daring cantilever forms. The containers are cloaked with a dark grey coloured expanded metal to the top form with a natural corten steel to the lower form, which could only be considered a piece of art or sculptural nestled into its surrounding landscape.  The dwellings layout has been cleverly design to take full advantage of the site outstanding views to the surrounding picturesque landscape, mountains beyond, historic Drumlamph woodland and nearby Grillagh River (salmon river).

On approach to the house you travel on a gravel laneway with dry stone walling to both sides which separates the site boundary and surrounding agricultural fields. At the end of access sits the house, and with the smallest elevation you find only the primary entrance door in bold orange with a minimal cantilevered porch above.

The primary entrance to the house is located at the upper floor on the north side of site, which leads you through a small entrance gallery in to the open planning living area, with a kitchen, dining area and living space. This area has been designed to have a free flowing circulation, which also leads you onto two external balcony areas to the South and West. One of the three bedrooms is behind a hidden door of the entrance gallery. The location and position of the upper floor has been designed to take full advantage of the view and natural sun light, also within this area of the house it provides such emotion of a calm relaxing atmosphere.  In between the galley kitchen and dining area rests the steel sculpture stair case which leads down to the lower ground floor level.

While descending down the staircase there is a large window framing the view towards the natural rock and once you reach the lower floor level, you are exposed to the a whole bathroom through a large internal screen, which includes an incredible suspended hammock designed sculpture bath and towards the east a sliding pocket glass door which provides access to a bedroom provides view to the surrounding agricultural fields and a water trough for livestock which provides a barrier between the farm animals and the house. Located beside the bathroom is the utility boot room, which also provides access to the outside gardens with the large cantilevered south balcony above. At the end of the small circulation hallway there is a hidden door which leads you into the master quarters. The layout of master quarter’s internal design is very hotel style with open shower area with a large internal screen, providing a beautiful view over the bed to the historic Drumlamph Wood. Hidden Behind a frosted glazed wall is the WC and basin. The bedroom itself is in the most secret area of the house with a large glazed window with incredible views and with the only sound provided is that of wild life from the woodland and flowing water of the Grillagh River. The feeling and emotions of tranquillity and privacy in the lower level provides a completely different emotion to that of the upper level.

The overall aesthetics and forms of the house which is sculptural like marries beautiful into completely rural setting and with this very modest size house of just 1236sqft. provides everything that’s required to have a prefect family home.

 


Design Office: Patrick Bradley Architects

Location         : Woodland, Co. Cavan, Ireland

Photographs : Aidan Monaghan Photography