Apartment Olympus I | Guilherme Terra / Architecture

The classic and contemporary Apartment Olympus I is located in Nova Lima, Minas Gerais, Brasil.

It was designed Guilherme Terra / Architecture.

Description by Guilherme Terra / Architecture:

Created by Guilherme Terra / Architeture, the apartment fuses classic and contemporary styles. With 6674 square feet, the apartment is located in a luxury apartament complex in Vila da Serra, Nova Lima, Brazil. Vila da Serra is a neighborhood surrounded by green mountains covered by atlantic forests, rendering unique and breathtaking views. The neighborhood is charaterized by the highest life quality in Belo Horizonte Metropolitan area, including cool temperatures from the high altitude and proximity to the forest, and high air quality.

 The architectonic Project comprises a private hall, double living room, private wine house, bathrooms, cook and eat-in balcony (the so called gourmet balcony), home cinema, home office, private room circulation area leading to the apartment suits, dining room, and a large eat-in kitchen.

 With attractive details, the apartment has White and Marquina black marble floor covering the double size living room, walls covered by Paris Dyamante pannels from Castelatto Inc. in the dining room, lighting stripes in the ceiling, and high quality furniture and taylored woodwork. The architecture concept is developed based on a consistent color  scheme along a single color gradient, bridging the gradiousness of the outside with the sofistication from the interior design.


Design Office: Guilherme Terra / Architecture
Location: Nova Lima, Minas Gerais, Brasil
Area: 620,00 m²
Project Year: 2014
Photographs: Alexandre Nunes


White House | Guillaume Da Silva

The former village school, which transformed into a house, is located in Tournai, Belgium.

It was designed by Guillaume Da Silva.

Description by Guillaume Da Silva:

This project was implemented in a former village school not far from Tournai (wallonie) close to the Belgian border. Classrooms partitions were removed in order to create intense light spaces. The garden with the pool replaced to the playground, the courtyard  became a covered terrace. This building from the 20’s was renovated and transformed to welcome a family. Interior designing rests on various concepts:

•        Highlighting the existing architecture and rough materials in some places, referring to the past.

•        Working on lighting to create an atmosphere

•        Working on indoor and outdoor spaces, creating perspectives and framing, elaborating symmetry and volumes proportions.


Design Office: Guillaume Da Silva

Location: Tournai, Belgium

Photographs: Guillaume Da Silva


 

Oops! Lamp | Yuue Design

The lamp that make you think it’s broken!

Description by Yuue Design:

Have you ever broken something at your friend’s home party and can’t escape the embarrassment?
Yuue design turns this embarrassment into unexpected fun with lamp series Oops! The series includes two types of pendant lamps for various situations. With this series, yuue design continues its exploration on interactive user experience. Oops! challenges our conventional understanding of using a lamp. By pulling the cord, the light bulb or  tube drops accidentally from its shade and turns on.


Design Office: Yuue Design
Materials: Aluminium, sheet metal, plastic
Technical details: 12V, 2A, LED warm white
Dining lamp:
Size: L38 x W38 x H60 cm, Weight: 2kg
Office lamp:
Size: L104 x W6 x H30 cm, Weight: 5 kg
Producer: Mamamoon


 

Jains House | Skyward Inc

Jains House located in Mumbai, India.

It was designed by Skyward Inc.


Design Office: Skyward Inc
Location: Juhu, Mumbai, India
Area: 1800 sq.ft.
Project Year: 2013-2015
Photographs: Skyward Inc


 

Apartment in Brazil | Casa 2 Arquitetos

The modern apartment “Higienopolis” is located in Sao Paulo, Brazil.

It was designed by Casa 2 Arquitetos.


Design Office: Casa 2 Arquitetos

Location: Sao Paulo, Brazil

Photographs: Casa 2 Arquitetos


 

Modern Residence | DIJ Group

This luxurius home is located in Beverly Hills, California, Usa.

It was designed by DIJ Group.

Description by DIJ Group:

Single level built in 2016 with six bedrooms and eight bathrooms on a 33, 579 square foot lot in the prime lower Trousdale Estates section of Beverly Hills. Epic scale with walls of glass that disappear and blur the line between indoors/outdoors. A Fifty foot Zero edge infinity pool and a massive outdoor spa hug both ends of the living room. Designed for large scale entertaining; the vast living room offers exceptionally high ceilings and converts into a luxurious Screening Room as well. A state of the art Bulthaup main Kitchen is backed by a full catering kitchen. Formal Dining Room with a custom fifteen foot fireplace. Lucite temperature controlled double sided wine cellar. Master Suite with views of Beverly Hills, and closets that rival the finest stores on Rodeo Drive. Master Bath clad in book matched calacutta slab marble. Four additional “cabana rooms” each with walls of glass opening to the lush grounds and pool beyond. Attached staff quarters. Private behind discrete gates with a large motor court with ample off street parking. A Radiant Modern Estate in the finest location.


Design Office: DIJ Group
Location: Beverly Hills, California, Usa
Project Year: 2016
Constructor: Boswell Construction
Photographs
: DIJ Group, Boswell Construction


Metaphysical Remix | Marcante – Testa / UdA Architetti

This renovated, 250 m2, apartment is located in Via Roma in the centre of Turin, Italy.

It was designed by architects Andrea Marcante and Adelaide Testa of  UdA Architetti.

Description by UdA Architetti:

The project designed by Andrea Marcante (the founder of Italian office UDA Architetti) and Adelaide Testa to restructure an approximately 250 m² rented apartment in Via Roma in the centre of Turin attempts to meet the needs of three generations: a father, his daughters and grandfather enjoying the rituals of everyday life under the same roof while, at the same time, having their own private spaces designed to meet their individual needs.
Marcante’s and Testa’s joint project is based on very close, constant and stimulating interaction with the clients bringing their own specific requirements in line with the setting in which this house, built from 1935-1937, is located. Having discovered that the interiors had completely lost all their original features, the perception of space and precision found in rationalist architecture and metaphysical painting from that period were inevitably sources of inspiration for the project designed by the architects.
The attempt to reproduce them in different proportions and using different materials can be seen in the plaster truss at the entrance that evokes the coffered portico in Via Roma. Similarly, the distortions in perspective of the ceiling in the dining area, created using stucco work and wallpaper, pay tribute to De Chirico’s dreamy, oneiric language and the plaster cornices framing the ceiling are reproduced in new patterns capable of identifying the specific functions below, regardless of the configurations of the walls.
The evocative force of the artist, who painted distinctive features of classical cities, most notably the empty colonnades and perspectives along roads and avenues he discovered walking around Turin, also suggests the geometric patterns of the new system of metal bars spreading through the various rooms and altering how their space is perceived: frames with glass shelves holding valuable objects, which, starting from the entrance, project into the lounge where they hold books and conceal the rear doors, not to mention the micro-architecture in the bedroom displaying a sort of re-found classicism: these historical citations are hinted at and interpreted but never philological.
A remix playing on a combination of conventional systems, design inventions and modern-day features ranging from the colour scheme (pastel and florescent shades) to designer furniture (by the likes of Prouvé, Sarfatti, Mendini and Tom Dixon) and design objects.
A house/stage where all the actors move easily: bedrooms to safeguard privacy but also shared spaces designed in languages holding onto what we hold dearest and, at the same time, stimulating interaction between different generations through unusual and unexpected architectural features.
As Alfred Hitchcock said when he visited Turin in 1960 “… it is rather mysterious and intriguing and even though I’ve only just got here, it looks promising and something unexpected might suddenly happen on any of its street corners…” We would also like to invite you to discover the unusual and unfamiliar perspectives this house-stage has to offer.


Design Office: UdA Architetti
Architects: Andrea Marcante, Adelaide Testa
Collaborators: Eirini Giannakopoulou, Giada Mazzero
Area: 250.0 m2
Location: Turin, Italy
Project Year: 2015
Photographs: Carola Ripamonti


House in Linderos | Cristian Hrdalo Architects

House in Linderos located in Chile.

It was designed by Cristian Hrdalo Architects.

 


Design Office: Cristian Hrdalo Architects
Location: Linderos, Chile
Area: 780.0 m2
Project Year: 2014
Photographs: Nico Saieh


 

 

 

“The CAT”, Loft in Ukraine | Zooi Design

“The CAT”, a Concrete Loft is located in Ukraine.

It was designed by Zooi Design.

 

Design Office: Zooi Design

Location: Kiev, Ukraine

Apartment in Florence | Filippo Cei

This apartment is located in historical centre of Florence, Italy.

It was designed by Filippo Cei in 2013.

 


Design Office : Filippo Cei

Location          : Florence, Italy

Photographs  : Filippo Cei


 

Coffee table | Daniel Pearlman

 

Description by Daniel Pearlman:

The table consists of three functional elements, a low coffe table, a chair and a side table or chest of drawer.
Each maintains its own character, and together they connect to a whole new harmonious piece of new furniture.
The chair and side table are tucked under the table, saving some space and making it easy to store. The furniture set is perfect for small living rooms and studio apartments.

Designer: Daniel Pearlman

Sizes: H 42 / W 120 / D 55

Modern Residence in Ireland | Kingston Lafferty Interior Designers

This modern residence is located in Dublin, Ireland.

It was designed by Kingston Lafferty Interior Designers.

Description by Kingston Lafferty Interior Designers:

Ibis Hotel | EC-5 Architects

Ibis Hotel located in Lviv, Ukraine.

It was designed by EC-5 Architects.

 

Design Office    : EC-5 Architects

Location             : Lviv, Ukraine

Photographs     : Taras Hipp

 

Alex Hotel | Space Agency + Arent & Pyke

Alex Hotel is located in Australia.

It was designed by Space Agency +  Arent & Pyke.

 

Description by Arent & Pyke:

Alex Hotel responds to the overarching concept of the ‘Hotel as Home’. Together with the client, four key concepts were established for the interior design; ‘the personal’, ‘the escape’, ‘the craft’ and ‘the legacy’, to nurture a sense of intimacy, connectedness and domesticity. With the client, there was always a discussion about ‘Alex’ being someone familliar to us all; an uncle whose home you love to visit, a treasured old friend with a house full of wonderment. The interior design, furnishing and styling imagines the richness, the personality, a sense of frivolity and the layering of a story.

Design Office  : Space Agency,  Arent & Pyke
Location           : Australia
Photographs   : Anson Smart