Modern Residence | DIJ Group

This luxurius home is located in Beverly Hills, California, Usa.

It was designed by DIJ Group.

Description by DIJ Group:

Single level built in 2016 with six bedrooms and eight bathrooms on a 33, 579 square foot lot in the prime lower Trousdale Estates section of Beverly Hills. Epic scale with walls of glass that disappear and blur the line between indoors/outdoors. A Fifty foot Zero edge infinity pool and a massive outdoor spa hug both ends of the living room. Designed for large scale entertaining; the vast living room offers exceptionally high ceilings and converts into a luxurious Screening Room as well. A state of the art Bulthaup main Kitchen is backed by a full catering kitchen. Formal Dining Room with a custom fifteen foot fireplace. Lucite temperature controlled double sided wine cellar. Master Suite with views of Beverly Hills, and closets that rival the finest stores on Rodeo Drive. Master Bath clad in book matched calacutta slab marble. Four additional “cabana rooms” each with walls of glass opening to the lush grounds and pool beyond. Attached staff quarters. Private behind discrete gates with a large motor court with ample off street parking. A Radiant Modern Estate in the finest location.


Design Office: DIJ Group
Location: Beverly Hills, California, Usa
Project Year: 2016
Constructor: Boswell Construction
Photographs
: DIJ Group, Boswell Construction


Caroline Street | Architecton

Description by Architecton:

The clients’ ambition and aspirations for the property is for the creation of two high quality contemporary residencies, which boast a unique and sophisticated architectural design style. Whilst the design must generate dwellings with drama and excitement through the use of scale, volume, elegant materials and clever design, the dwellings must be practical and functional with a sense of warmth and comfort.

The design responds and takes advantage of the north aspect of the site, in order to create an integrated and exciting relationship between the indoor and outdoor living spaces. This seamless connection is further exemplified with clever use of landscaping.

Whilst the vision is to create a well-designed and considered medium density residential development, which maximizes the potential of the site, the project remains sensitive to the existing streetscape and character of the surrounding area.

Design Office: Architecton

Location: Melbourne, Australia