The Whittaker Cube | Dravitzki & Brown

The Whittaker Cube is located in Kakanui, New Zealand.

It was designed by Dravitzki & Brown in 2016.

Description by Dravitzki & Brown:

Located in the small seaside settlement of Kakanui, near Oamaru, the design challenge required a concept that would make the most of the beautiful sea views and sunlight, while balancing the need for privacy from neighbouring properties and the street. The challenge also included working to a small footprint, while maximising the comfort of interior living spaces.

The Whittaker Cube was designed as two levels of just 8 metres x 8 meters with immaculate detailing of durable materials and a cost effective structure. Despite the compact footprint, the design incorporates three bedrooms, while upper level living achieves a light and spacious feel with American Oak featuring throughout the modern interior.

Cedar cladding provides an effective rain screen and allows flashings to be cleverly concealed, while also lending the exterior a simple uncluttered look.


Design Office                  : Dravitzki & Brown
Location                           : Kakanui, New Zealand
Area                                  : 142.00 m2
Project Year                    : 2016
Landscaping Designer : Paul Whittaker
Photographs                   : Alister Brown


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s