Nawamin 24 House | I Like Design Studio

Nawamin 24 House located in Bangkok, Thailand.

It was designed by I Like Design Studio.

 


Design Office: I Like Design Studio

Location: Bangkok, Thailand

Photographs: Soopakorn Srisakul


 

Joly House | Stu/D/O Architects

The Joly House is located in Bangkok, Thailand.

It was designed by Stu/D/O Architects.

Description by Stu/D/O Architects:

This three-story house for a family of four has a footprint of 250 square meters and a height of 11 meters. It is located on the street corner in one of the most exquisite and densely populated residential areas of Bangkok. Flanked by rows of shophouses,main living spaces are elevated to the second floor to improve the visual conditions and allow rooms for service spaces on ground. Upon arrival, one is greeted with the skylights, through which shown the rippling strips of caustic patterns resulting from the interplay between lights and water of the swimming pool above. The changing time of the day contributes to the changing color of lights, making this parking space- the arrival space, more dynamic.

Built mainly with reinforced concrete structure and a partial steel frame, the project’s exterior is comprised of natural materials such as wood louver, glass panels, and exposed concrete. The more private spaces- the bedrooms, are located on the 3rd floor which external envelope is cladded with timber slats, giving extra privacy and security. This double-skinned façade acts as a sunshade, reducing the amount of heat collected in the building. Some of the slats are open-able panels; which, when opened, create wind walls and encourage natural ventilation. When the Jolys are away, the panels can be completely shut to protect their belongings from the heat and solar damage. While serving environmental purposes, the timber slats also add a warm but modern look to the house.


Design Office: Stu/D/O Architects
Interior Architect: Attapon Wiboonyanon
Location: Bangkok, Thailand
Area: 750.0 m2
Project Year: 2014
Structural Engineer: .N.G. Engineering Ordinary Partnerships
Photographs: Krisada Boonchaleow, Courtesy of Stu/D/O Architects, Chanin Limapornvanich


 

 

Petchakasem 79 Residence | AAd design

Design Office: AAd design

Location: Bangkok, Thailand

 

KA House | IDIN Architects

KA House is a vacation home for a couple, located in Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand.

It was designed by IDIN Architects in 2015.

Description by IDIN Architects:

KA House is a vacation home for a couple, who enjoy outdoor activities and spending their relaxing time in a grand courtyard, where they can run ad play with family members or lay down for a great view toward the lake. The house was designed to enclose the grand inner courtyard. Therefore, the building lays closing to the entrance connecting with the fence. In that sense, the courtyard facing the lake view performs as an actual ‘entrance’, while the front access looks as if it is the rear of the house.
The inclining fence guides the vista from the outside to the inside. At the same time, while walking through the entrance, the space gradually reveals the space of the inner courtyard and the building. Due to the steep curve of the site, the parking space is designed to be half-level underground, in order to keep the smooth continuity of the vista and to hide the disorder of the outside world. The main building is separated into two levels. The lower level is for living and dining space, which is connected to a spacious deck laying along the building. The mezzanine level is for bedrooms. The activities can be seen all around the house from mezzanine to the pool.
The house was wrapped by triangular wooden lath creating diverse degree of openness though different points of view and times. Light and shadow play an important role in different times of the day. In the morning, the soft light will flow to the bedrooms creating a playful shadow around the area. In the afternoon, light will flow to the living area and hallways. The lath can be opened. It acts as a sunshade, a visual screen for AC compressor, additionally creating lively shadows in the house and adding privacy to the owners during the night time.

 


Design Office           : IDIN Architects
Architects                 : Jeravej Hongsakul , Rubporn Sookatup
Interior Architect   : Sarin Rangsikanbhum
Location                    : Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand
Area                            : 240.00 m2
Projects Year            : 2015
Contactor                  : Wimutti Construction Limited Partnership
Photographs            : Ketsiree Wongwan