Αpartment in Slovakia | JRKVC

TRN Apartment is located in Trnava, Slovakia.

It was designed by Architect Peter Jurkovic of JRKVC in 2016.


Description by JRKVC:

   A former monastery in which this flat is located was built in 1719. In the middle of 20th century it was converted into an apartment house.
The mail goal of the project was to convert this space with a lot of disrupting layers into a clean and functional dwelling for a young couple. We decided to uncover the beauties of old construction methods with a reasonable budget. After a short design process it was clear that the focus will be put into the main living hall. It is an open space with height of 3,6m, restored original trusses on the ceiling and a full height library. Part of the library is able to rotate and serves as a secret door to the bedroom suite behind, providing fluid connection of these two parts. Currently the apartment is inhabited by a childless couple, hence the open plan. In the future it could be converted into 3 bedroom apartment with just small interventions.

Design Office           : JRKVC
Architect                   : Peter Jurkovic
Location                    : Trnava, Slovakia
Area                            : 100 sqm
Completion               : 2016
Photographs             : Peter Jurkovic

Loft in Bratislava | gutgut

Design Office: gutgut

Location: Bratislava, Slovakia

Photographs: Peter Čintalan

Weekend House | Pokorny Architekti

Description by Pokorny Architekti:

At the very beginning of the weekend house’s design was client’s quite vague idea of a “Slovak traditional wooden house somewhere in the mountains of Central Slovakia”.

We ran a thorough analysis of the available facts and at the end we decided, that as our client lives in a little village Nosice, but works in Slovak’s capital plus he owns a nice area right behind his current house overlooking the local mountains Javorniky, the most logical thing (to avoid yet more travelling with the family over the weekend) would be to build his weekend house there, where he lives, right in his existing garden in Nosice.

The core of the weekend house is a two storeys high gathering/living/eating space with a tile stove. This core is functionally extended by a roofed atrium and wellness area on the ground floor and two loftlike bedrooms on the 2nd floor.

The construction is made of layered and insulated wood pannels on the critical corners reinforced via steel profiles. The interior/exterior concept is based on the original idea (“traditional wooden house”) visually transformed in the fully wooden skin as from the outside (thermo pine) so from the inside (larch slabs) together with a up to date furnishing.

 

Design Office: Pokorny Architekti

Location: Nosice, Slovakia

Photographs: Dano Veselsky

Luxury apartment in Slovakia | Rules Architects

Design Office: Rules Architects

Location: Bratislava, Slovakia

Apartment in Slovakia | Rules Architects

Description by Rules Architects:

Large size apartment in a residential complex Condominium in Bojnice, Slovakia was created by a combination of two “smaller” apartments with average footprint about 100 m². We have created fresh modern interior, where we have used high quality materials corresponding to the lucrative estate. The original layout was useless so we took away all partitions walls and distributions including underfloor heating. The result is worth it, new apartment has a logical zoning, proportional space, large living room and terrace with a views on Bojnice.

Design Office: Rules Architects

Location: Bojnice, Slovakia

Men’s Choice II | at26

Description by at26:

This private apartment is located in the centre of Piestany, small Slovak Town well known for the popular spa. Area of the apartment is around 148 sq meters situated on the first floor of the house from 1938.Apartmnet was mainly designed for distingushed private parties and relaxation.

  Its layout consists of two connected generous spaces. First one is mix of „private“ and „public“: large lobby, occasional working place and sleeping area conected with the spectacular bathroom.  Second one is a spacious party room. You can do there whatever you want or feel to in the same time – watch TV, read th book or prepare delicious dinner for your friends on the black “altar“ of the kitchen.

Interior surfaces are created by the scale of black & white base complemented with natural texture of oak and unveiled black painted bricks. Furniture contains well known pieces by B&B Italia, Porro or Moooi as well.

All those essences are mixed up into one great unit with timeless look…

Design Office: at26

Location: Piestany, Slovakia

Photographs: Jakub Dvorak

Apartment in Bojnice, Slovakia | Rules Architekti

Design Office: Rules Architekti

Location: Bojnice, Slovakia