GM Apartment in Spain | Onside

Description by Onside:
Spanish studio onside, formed by architects Carlos Balada and Carlos Bonet, planed the refurbishment and interior design of an apartment placed in “El Ensanche” district of Valencia. The preliminary design of this apartment, received in 2013 the Valencia CREA Award, to recognize the work of young artists in the Interior Design category | Ciudad de Valencia Award.
It is a five members family: a couple with two kids and a teenager. Its expected to improve an apartment reformed less than ten years ago which presented important storage problems, incoherent circulations, absence of criterion, dark spaces without natural ventilation and incorrect mixture of uses.
We put all the needs together in two groups, on the one hand server elements are attached along the perimeter, and on the other, central storage spaces order and distribute a continuous space characterized by the visual plainness, where each cm has an assigned function.
Due to the solution adopted are achieved open and interconnected spaces, more light and ventilation, same material solution in the whole unit, as well as make the most of space, tripling storage and giving new uses to those places without it before, like the corridor, which accommodates a reading space before the library in the public side, and a desk in the private space which has the possibility of isolate itself by the sliding doors.
As a special requirement of the client is maximized the kitchen value as hearth of the house, and meeting point for the family.

Design Office: Onside

Location: Valencia, Spain

Photographs: Alfonso Calza