Summer House in Antiparos | Katerina Tsigarida Architects

Description by Katerina Tsigarida Architects:

PNG I and II  have been inspired by Antiparos landscape, which has been designed, for ages, by “pezoules” (short stone walls). They are located in the east part of the island, facing the island of Paros, and looking straight ahead to the Aegean Sea.
They have been conceived as buildings which naturally emerge through the archetypical cycladic landscape. Stone walls which follow the natural curves of the landscape, organize the interior and exterior life of the summer house. Open and closed spaces are described as a combination of platforms “platomata” scattered along narrow streets, footpaths, designed by “pezoules”. Walking along these footpaths, everyday, is divided into all the expanses of life in summer; from public space to privacy, from sun to shadow, from wind to silence.
The houses adopt the characteristics of a concave and a convex wall, that opens itself to the view, following the terrain.

Design Office: Katerina Tsigarida Architects

Location: Panagia, Antiparos, Greece

 

Advertisements