Apartment Olympus I | Guilherme Terra / Architecture

The classic and contemporary Apartment Olympus I is located in Nova Lima, Minas Gerais, Brasil.

It was designed Guilherme Terra / Architecture.

Description by Guilherme Terra / Architecture:

Created by Guilherme Terra / Architeture, the apartment fuses classic and contemporary styles. With 6674 square feet, the apartment is located in a luxury apartament complex in Vila da Serra, Nova Lima, Brazil. Vila da Serra is a neighborhood surrounded by green mountains covered by atlantic forests, rendering unique and breathtaking views. The neighborhood is charaterized by the highest life quality in Belo Horizonte Metropolitan area, including cool temperatures from the high altitude and proximity to the forest, and high air quality.

 The architectonic Project comprises a private hall, double living room, private wine house, bathrooms, cook and eat-in balcony (the so called gourmet balcony), home cinema, home office, private room circulation area leading to the apartment suits, dining room, and a large eat-in kitchen.

 With attractive details, the apartment has White and Marquina black marble floor covering the double size living room, walls covered by Paris Dyamante pannels from Castelatto Inc. in the dining room, lighting stripes in the ceiling, and high quality furniture and taylored woodwork. The architecture concept is developed based on a consistent color  scheme along a single color gradient, bridging the gradiousness of the outside with the sofistication from the interior design.


Design Office: Guilherme Terra / Architecture
Location: Nova Lima, Minas Gerais, Brasil
Area: 620,00 m²
Project Year: 2014
Photographs: Alexandre Nunes


Advertisements

Penthouse in New York | ODA Architecture

Video


Description by ODA Architecture:

ODA was selected to create the interior for one of the largest private apartment residences in the United States. Located 90 stories above Manhattan overlooking the East River, the luxury condominium boasts 360° views within 18,000 square feet of open floor area.

With a perimeter of 16′ foot floor- to-ceiling windows, the essence of the apartment is the sculpture garden at its entrance. The garden features a spectacular 30′ water wall and reflecting pool overlooking the famed United Nations headquarters along the East River. This superlative dwelling also features a 75′ expanse of living and dining area along with a Italian kitchen, library, game room, day spa, home theater and professional grade listening room with recording studio. Seemingly without limitation, every feature from the façade to the interior is meticulously planned and detailed with a modern and minimalist approach using only the most pristine of materials creating a unique and exceptional setting to rival.

Design Office: ODA Architecture

Location: New York, Usa

Photographs: ODA Architecture