Apartment in Hungary | Gaspar Bonta

This renovated apartment, first home for a newlywed couple, is located in Budapest, Hungary.

It was designed by Gaspar Bonta.


Description by Caspar Bonta:

   “When I first visited this apartment (a 160 m2 part of a beautiful villa from the 30s), it charmed me instantly. My client, whom I’ve been working with for quite some time now felt it too, it had a certain fairy taleish magic moving around the walls. It was around that time he told me that he’s going to marry his girlfriend, whom he was living in an apartment I designed him earlier. This all made perfect sense in my head, a new part of life for the young couple and a new part of life for the old building. They all needed the same thing: a fresh start, a new canvas.
We tried to respect the original qualities of the house, while considering what could happen to the couple in the next four-five years. The ground floor is dedicated entirely to public functions and a family space, kitchen, dining and living room, a cozy lounge and the necessary buffer spaces (toilet, etc.) We wanted it to be as pure, airy, light as possible. Like Debussy’s ‘Prélude á l’aprés-midi d’un faune’, a magical walk in a calm and light space.
The first floor is the intimate level of the apartment. The master bedroom has an excellent view over the hills, a walking garderobe and a dedicated bathroom. The guest bedroom which is will eventually be the kid’s room has the same view and close to the other bathroom on the floor. Every material, every color in the bedrooms is similar to the ones on the ground floor but a bit warmer, more cozy, more intimate.

We used premium materials combined with white or light grey surfaces, granite, glass and

steel, porcelain and brick – all in their purest, most honest form. All spaces, furniture,

lighting were designed with the sole purpose of creating a perfect empty canvas for the couple, so the story of their life can fill it with details.”
.

Design Office    : Gaspar Bonta
Location             : Budapest, Hungary
Area                    : 160,00 m2
Project Year      : 2015
Photographs     : Balint Jaksa Photography

Advertisements