White House | Guillaume Da Silva

The former village school, which transformed into a house, is located in Tournai, Belgium.

It was designed by Guillaume Da Silva.

Description by Guillaume Da Silva:

This project was implemented in a former village school not far from Tournai (wallonie) close to the Belgian border. Classrooms partitions were removed in order to create intense light spaces. The garden with the pool replaced to the playground, the courtyard  became a covered terrace. This building from the 20’s was renovated and transformed to welcome a family. Interior designing rests on various concepts:

•        Highlighting the existing architecture and rough materials in some places, referring to the past.

•        Working on lighting to create an atmosphere

•        Working on indoor and outdoor spaces, creating perspectives and framing, elaborating symmetry and volumes proportions.


Design Office: Guillaume Da Silva

Location: Tournai, Belgium

Photographs: Guillaume Da Silva


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s