Happy Valley Residence | Lim+Lu

This clean, fresh, and sophisticated apartment-showroom is located in Hong Kong, China.

It was designed by Lim+Lu.

Description by Lim+Lu:

Lim+Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

Lim + Lu’s apartment transformation alludes to a flexible living environment that reflects the versatility of modern day living. Simply by way of removing and restructuring the walls within the space, the resulting interior is strategically designed to appear more expansive. By replacing the walls that compartmentalized the apartment with glass and steel sliding doors, natural light is able to pass through from room to room, flooding the newly reconfigured dwelling.

The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Though evocative of a loft’s spatial continuity, Lim+Lu aimed to avoid any association with the now ubiquitous New York industrial style. Moving away from the ubiquity of industrial-“chic”, the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are host to rich pastels and dark jeweled tones, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to blend effortlessly together as one.

Transitioning from their earlier furniture pieces, Lim+Lu has carefully constructed their apartment-showroom to adhere to today’s sought-after flexible way of living. The pair have used this particular aesthetic framework to complement their newly-launched namesake furniture pieces which feature prominently throughout the space.


Design Office: Lim+Lu
Location: Hong Kong, China
Area: 1,200 sqf
Project Year: 2016
Photographs: Lim+Lu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s