FH1 House | KVDA Architects

FH1 House located in Norway.

It was designed by KVDA Architects.

Description by KVDA Architects:

The house was designed for temporary and permanent stay. It is locate in Norway, just near the water. Given the location and the steep plot it had been desirable that the house be dug into the landscape, so it would act as an element integrated into the nature. The design of the house allows a close interaction with the surrounding nature and the beautiful scenery. It provides a feeling of being outdoor when inside. South-facing glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight. Veranda can transform if we need to save important temperature in the cold season. Interior has high capability and naturalness. The house has necessary space for life. There is common space includes a kitchen, living room with a fireplace and bedroom, so there is a bathroom and technical room.


Design Office: KVDA Architects
Location: Norway
Project Year: 2016
Area
: 70 m2


Nadja Apartment | Point Supreme

The renovated Nadja Apartment is located in Athens, Greece

It was designed by Point Supreme.

Description by Point Supreme:

Nadja consists of two apartments on subsequent floors that were renovated and connected with a stair in the middle.

The two levels were materialized as opposite spatial experiences. The lower level is a continuous, marine-like environment with big pieces of furniture anchoring the family’s communal activities like floating islands. Instead of the typical division of rooms for kitchen, dining, living and playing, spaces in Nadja are flexible and look towards each other. They are furnished with custom made constructions that serve as viewing devices; the cupboards, seats, stair, shelves and tables are mixed with different typologies of screens, interior partitions, curtains and other visual filters that physically delineate while visually connecting.

The most central element is a complex construction featuring the stair, living room and kitchen cupboards, a glass display partition, a built-in plant pot, a blackboard and a pink sun rising towards upstairs. It is a miniature piece of architecture in itself providing a focal point within the large open plan.The upper level hosts a dense living environment with a more earthly atmosphere. The bedrooms are designed as combinations of two complementary types of spaces, a more social area and a more intimate, private zone. This floor is rich in graphic treatment that complements the architecture, for example in the design of doors and bathrooms, at times inspired by Greek island architecture.The clients followed closely the design process. They continuously supported and further challenged the architecture, therefore achieving an extremely rich and satisfying result. The project was built in collaboration with KN Group constructions.


Design Office: Point Supreme
Architects:  Konstantinos Pantazis, Marianna Rentzou, Leonardos Katsaros, Lefteris Dousis
Location: Athens, Greece
Area: 270.0 m2
Year: 2014
Pm & Construction: KN Group, Konstantinos Stratantonakis

Photographs: Yannis Drakoulidis & Point Supreme