Joly House | Stu/D/O Architects

The Joly House is located in Bangkok, Thailand.

It was designed by Stu/D/O Architects.

Description by Stu/D/O Architects:

This three-story house for a family of four has a footprint of 250 square meters and a height of 11 meters. It is located on the street corner in one of the most exquisite and densely populated residential areas of Bangkok. Flanked by rows of shophouses,main living spaces are elevated to the second floor to improve the visual conditions and allow rooms for service spaces on ground. Upon arrival, one is greeted with the skylights, through which shown the rippling strips of caustic patterns resulting from the interplay between lights and water of the swimming pool above. The changing time of the day contributes to the changing color of lights, making this parking space- the arrival space, more dynamic.

Built mainly with reinforced concrete structure and a partial steel frame, the project’s exterior is comprised of natural materials such as wood louver, glass panels, and exposed concrete. The more private spaces- the bedrooms, are located on the 3rd floor which external envelope is cladded with timber slats, giving extra privacy and security. This double-skinned façade acts as a sunshade, reducing the amount of heat collected in the building. Some of the slats are open-able panels; which, when opened, create wind walls and encourage natural ventilation. When the Jolys are away, the panels can be completely shut to protect their belongings from the heat and solar damage. While serving environmental purposes, the timber slats also add a warm but modern look to the house.


Design Office: Stu/D/O Architects
Interior Architect: Attapon Wiboonyanon
Location: Bangkok, Thailand
Area: 750.0 m2
Project Year: 2014
Structural Engineer: .N.G. Engineering Ordinary Partnerships
Photographs: Krisada Boonchaleow, Courtesy of Stu/D/O Architects, Chanin Limapornvanich


 

 

Toro Canyon House | Bestor Architecture

Toro Canyon House located in Santa Barbara Country, Usa.

It was designed by Bestor Architecture.

Description by Bestor Architecture:

The owners wanted to build a getaway house outside of Los Angeles where they could entertain and find a balance between the modern design they desired and a more direct relationship to nature. After a two year search in the Southern California region they discovered pristine acreage near Montecito at the top of a mountain and adjacent to national park land. The site strategy is one of slow revelation and discovery of the house and- ultimately- the view. The road, which had to be built for access, brings the visitor to a point below the house- where a formal stair leads up to the entry sequence. The front door frames and reveals views of the Santa Barbara coastline through the courtyard. A 40’ wide horizontal ‘panavison’-esque opening gives the house a pavilion-like atmosphere. The dwelling is organized around three courtyards; the primary one at the heart of the house also serves as the front entrance and outdoor living room. The courtyards have a dual purpose: they bring in ample natural light and ventilation but also provide protection from the strong winds that can race across the mountain. The rough and very thick boardform concrete walls, custom color-mixed to match the dark red and brown tones of the earth at the site, form a rugged shell that is punctuated by large openings and reveals of the Alaskan cedar wood siding. The inner shell’s warm wood and windows into the protected courtyards create a warm and tactile interior respite from the hardy environment.


Design Office             : Bestor Architecture  
Interior Designer      : The Archers
Landscape Architect: Isabelle Greene & Associates
Lighting Designer    : Dan Weinreber, Kaplan, Gehring, McCarroll Architectural Lighting
Contractor                  : Below Magid Construction
Location                      : Santa Barbara County, CA, USA
Project Year                : 2012
Photographs              : Laure Joliet