Αpartment in Slovakia | JRKVC

TRN Apartment is located in Trnava, Slovakia.

It was designed by Architect Peter Jurkovic of JRKVC in 2016.


Description by JRKVC:

   A former monastery in which this flat is located was built in 1719. In the middle of 20th century it was converted into an apartment house.
The mail goal of the project was to convert this space with a lot of disrupting layers into a clean and functional dwelling for a young couple. We decided to uncover the beauties of old construction methods with a reasonable budget. After a short design process it was clear that the focus will be put into the main living hall. It is an open space with height of 3,6m, restored original trusses on the ceiling and a full height library. Part of the library is able to rotate and serves as a secret door to the bedroom suite behind, providing fluid connection of these two parts. Currently the apartment is inhabited by a childless couple, hence the open plan. In the future it could be converted into 3 bedroom apartment with just small interventions.

Design Office           : JRKVC
Architect                   : Peter Jurkovic
Location                    : Trnava, Slovakia
Area                            : 100 sqm
Completion               : 2016
Photographs             : Peter Jurkovic

Advertisements

Alex Hotel | Space Agency + Arent & Pyke

Alex Hotel is located in Australia.

It was designed by Space Agency +  Arent & Pyke.

 

Description by Arent & Pyke:

Alex Hotel responds to the overarching concept of the ‘Hotel as Home’. Together with the client, four key concepts were established for the interior design; ‘the personal’, ‘the escape’, ‘the craft’ and ‘the legacy’, to nurture a sense of intimacy, connectedness and domesticity. With the client, there was always a discussion about ‘Alex’ being someone familliar to us all; an uncle whose home you love to visit, a treasured old friend with a house full of wonderment. The interior design, furnishing and styling imagines the richness, the personality, a sense of frivolity and the layering of a story.

Design Office  : Space Agency,  Arent & Pyke
Location           : Australia
Photographs   : Anson Smart