Kate’s House | Bower Architecture

Description by Bower Architecture:

Kate’s House is a single storey extension and renovation to a 1960’s house, entered through a side courtyard sanctuary which separates the retained part of the existing dwelling and the new addition. Bagged brick walls and sculptural use of timber typify the use of raw yet restrained materials that combine with the fine grain offered by brass and steel detailing. Living and private zones are defined by a series of high gallery spaces which naturally light and ventilate the house, while vividly tiled bathrooms are treated as discovered gems. The house maintains a continuous connection to landscape and garden as it terraces down the site to a lower family level, leading to the dramatic pool area beyond.

Video:

Design Office: Bower Architecture

Location: Australia

Photographs: Shannon McGrath

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s