Void House | Edwards Moore Architects

Description by Edwards Moore Architects:

A double story Victorian terrace which suffered from the darkness of its time, has been enlightened with a double story courtyard to its heart.

Full height continuous glazed panels provide light and visual connection to the internal spaces. Reflecting the bluestone /parquetry palette, and glimpses of the passing sky.

A new dining area to the rear connects the garden to its landscape, expansive glass sliding panels open up to the rear terrace with Landscape design by TCL studio.

Central to the living area is a large steel framed window seat, angled to connect the living and dining space and at grand scale to frame the landscape beyond.

A minimal palette of stained oak parquetry, local bluestone and dark mirrors unify the internal spaces.

Design Office: Edwards Moore Architects

Location: Australia

Photographs: Fraser Marsden

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s