Somers House One | Adrian Bonomi Architects

Description by Adrian Bonomi Architects:

A compact, living and breathing house. A central living zone connected to a large north-facing verandah. Blur the line between a courtyard house and a traditional Australian verandah. A private house, accessible to friends and family with the back door working as front. Natural materials – timber cladding, plywood, cedar doors and internally recycled painted brick and stone. The large verandah to get the most out of outdoor living in colder months. Ample shade during the hottest months. Reverse brick veneer construction and a carefully crafted passive solar envelope for a very comfortable living environment. The heating and cooling systems are rarely used. A house for the beautiful contrasts of Victorian climate.

Design Office: Adrian Bonomi Architects

Location: Victoria, Australia

Photographs: Benjamin Hosking

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s