Armadale House | Mitsuori Architects

Description by Mitsuori Architects:

This project involved refurbishment and extension of an existing heritage home in Armadale. The brief called for elegant and striking contemporary design solution to transform this double fronted Victorian style house into a generous family home.

The design concept proposed a sculptural two level addition which connects seamlessly to the north facing landscaped courtyard, terrace and garden. Special consideration was given to preserving the historical streetscape, with the new addition separated from the existing building by a glazed walkway to provide a large setback that ensures it is not seen from the street.

A series of simple folded planes have been utilised to define spaces, control views, shade windows, and articulate the form of the building so as to reduce the visual impact of the first floor when viewed from the rear garden.

 

Design Office: Mitsuori Architects

Location: Australia

Photographs: Michael Kai Photography