Engadina Modern | Carlo Donati Studio

Description by Carlo Donati Studio:

The aim of the project was to create a dialogue between the minimalist approach of the design, pure spaces and lines with the typically warm atmosphere of Engadine-style houses in Pontresina.
We wanted to combine sophisticated design with ironic, decorative motifs such as wallpaper with tree patterns or a custom-made elk antler chandelier.
The colours and materials used are meant to closely reflect those of the natural environment visible through the big windows: dark ebony wood for the kitchen furniture, doors and bath area, rough oak wood for the table, warm white Corian for the countertop and white wool for the sofa. Most importantly, local green-coloured rough Serpentine stone was used for the floors and fireplace.
The fireplace area in rough burnished brass is probably the most interesting part of the house, the focus of a strong perspectival axis.

 

Design Office: Carlo Donati Studio

Location: Pontresina, Switzerland

Photographs: Giorgio Possenti