House in Ballarat | Moloney Architects

Description by Moloney Architects:

This project is an extension and restoration of a large historic home in central Ballarat (Victoria Australia). The new works extend to from the south side of the existing house, and create a glass connection to the backyard. The roof of the extension is pitched up to the north – with clerestory windows filling the new living spaces with natural light. The different structures are connected via a glazed linkway that clearly differentiates the architectural eras, and allows the old and new designs to sit comfortably side by side.

Design Office: Moloney Architects

Location: Ballarat, Australia

Photographs: Shannon McGrath

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s