Elwood House | Preston Lane

Description by Preston Lane:

Elwood House features the adaptive reuse and transformation of a cold, dark and inefficient 1915 Edwardian house into a warm and light filled family home that has direct connections to the outside.

The new material palette of concrete block, brick, timber and polished concrete complement the original red brick and stucco house. Full height north-facing steel framed doors and windows allow natural light into the new living area extension opening up the new living spaces to the rear garden.  Black glazed bricks were selected for the dividing fireplace element between the living and dining areas accentuating the drama between textures and materials.

Design Office: Preston Lane

Location: Victoria, Australia

Photographs: Derek Swalwell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s