JKC2 | ONG&ONG

Description by ONG&ONG:

This house comprises of three volumes positioned around a central courtyard such that they interact, whilst each wing remains distinct enough to be viewed as an independent entity. The home’s interiors and outdoor areas are configured with flexibility of space in mind so that the house can be adapted to suit a broad spectrum of homeowners.

A balance is struck between the man-made spaces and the natural ones, with the building formed from basic elemental shapes with raw-finished materials, such as fair-faced concrete, stone, mild steel, tropical wood and clear glass. The dialogue between the components of this palette reflects a sense of warmth and immediacy with nature.

Design Office: ONG&ONG  

Location: Singapore

Photographs: Aaron Pocock

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s