Residence in Athens | Bougadellis Harry & Partners – Aeter

Description by Bougadellis Harry & Partners – Aeter:

The form of the building was dictated by the shape of the plot and its orientation. However, it remains simple by giving the impression of a “box”. The interior has large unified spaces, which allow autonomous movement and space organization.

A large opening on the rectangular volume allows access from the main spaces to a swimming pool connected to the building. The building was placed on the 640 m² landsite and it covers a total area of 384 m².

The large main openings for lighting and aeration of the main spaces are placed on the recessed side. For this reason, there is a vertical shading element protruding from the building line. The residence is deployed on the ground floor and two over ground storeys, while the basement accommodates M/E installations and car parking space. The ground floor hosts a unified living room, dining room and kitchen. The mezzanine floor accommodates a guest WC, the wardrobe and an office space. The first floor hosts the children’s bedroom with a bathroom and a living room. Finally, the owner’s bedroom, bathroom and wardrobe occupy the second floor.

The facades are cladded with travertine slabs, and the balcony parapets are cladded with wooden panels.

Design Office: Bougadellis Harry & Partners – Aeter

Location: Filothei, Athens, Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s