Elwood Residence | Robert Nichol & Sons

Description by Robert Nichol & Sons:

The existing Edwardian home had extremely poor orientation, ventilation and connection to its surroundings. The resolution of these qualities in the extension was to embrace the northern aspect to the rear of the block privileging light, ventilation and the blurred delineation of interior and exterior.

The clients request to handle the transition of new to old with a considered contrast whilst settling the building into its neighbourhood context was the other driving principal of the project.

The aspiration was to create a graphic form that was in opposition to the existing house. The corner block provided an opportunity to handle this tension by having the new edition visible only from the side street whilst the existing frontage remains intact with its existing streetscape.

Design Office: Robert Nichol & Sons

Location: Elwood, Australia

Photographs: Michael Evans

One thought on “Elwood Residence | Robert Nichol & Sons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s