Noho Loft | JENDRETZKI LLC

Design Office: JENDRETZKI LLC

Location: Noho, New York, Usa

Photographs: Alejandro Wirth

Apartment in Berlin | Peter Fehrentz Design

Design Office: Peter Fehrentz Design

Location: Berlin, Germany

Photographs: Peter Fehrentz Design

Walensee House | K_M Architektur

Description by K_M Architektur:

The location alone of this single family home in Unterterzen, with a clear view of lake Walensse and the mountains of Churfirsten is spectacular.

The property which is located on the slope of a green meadow offered the conditions to realize the floating design which captivates through its clear form and the use of natural materials using concrete, glass and wood as structural material.

A loggia encircles the building on the water side, fulfills an open living space and creates a flowing transition between interior and exterior with a fantastic panoramic view. The effect is intensified by sliding glass doors as high as the room itself on this side of the façade. The back of the house appears to be more closed.

Rooftop photovoltaic panels and a stove in the living room produce most of the energy for the home.

Design Office: K_M Architektur

Location: Unterterzen,  Switzerland

Photographs: K_M Architektur

Two Levels House | NOTT DESIGN

Description by NOTT DESIGN:

The large modern house on the shore of the storage pond was a small summer cottage where family spent the summer. The customer applied to NOTT Design Studio when the process had been already in the height of transformation – a new much bigger part with the second floor was being added to an old little house. So that architects have introduced adjustments during the process of construction.

According to the new layout a long hall has become the center of the house where space is opened dynamically toward: the left and downstairs – to an attached large living room, the right – to the kitchen-dining room, which together with the guest bathroom took existing structure, and upstairs -to the second floor on a minimalist wooden staircase with transparent tempered glass, encased in a metal frame.

The color spectrum is based on the balance of rough surfaces of plaster looks like concrete and warm texture of American walnut, plus white background and black embedding details.

The second floor is completely private area where the master bedroom with the dressing room and the bathroom, children’s and guest rooms are located.

The particular emphasis in the interior has been made on the maximum use of natural light.

Selection of pieces of furniture has been made according customer’s desire to have a quality made in Ukraine furniture and use the least possible number of factory stuff, so all board furniture, complete kitchen, the table, the coffee table, beds are made on the authors’ sketches by local craftsmen. “Hand made” ceramics by Sergey Gorban completes the image of the house.

Design Office: NOTT DESIGN

Location: Dnipropetrovs’k, Ukraine

Photographs: Andrey Avdeenko

Pepito Grillo Restaurant | Sandra Tarruella Interioristas

Description by Sandra Tarruella Interioristas:

This project was conceived afer Areas, an international company and leader in Food & Beverage and Travel Retail in Spain, invited us to collaborate on a new restaurant concept that difered in aesthetics and service from its existing projects portolio, therefore, participating in the AENA 2012 competition for the management of establishments for the Adolfo Suárez Madrid-Barajas International Airport. The location, on the second foor of the airport, was an old 600 SQM restaurant from the company located nearby the access to the Air Shutle and VIP room. Due to its location, the customer profle, which allocated this new service, were executives taking the air shutle fights and professionals working at the airport. The commission consisted in the creation of a space that stayed away from the typical image of airport fast food restaurants, and to invite – this profle of customers – to taste an elaborated menu, where grilled dishes and salads would be the protagonists along with an extended wine list. For this new Project, Sandra Tarruella’s team remodeled fully the existing premises, by working with high communication volumes designed based on a fnishes’ composition, as well as a topographical play of levels that helped organize and gave hierarchy to the space in the dining areas, and kitchen or service zones. The main challenge was to energize and enhance the preparation of dishes and the exposure of products, and be able to stand out- with its quality standards- from the rest of the competition and invite people to come in. The strategy was to divide the preparation of hot foods, cold foods and desserts, as well as beverages, in various locations of the space to polarize the activity and its atractiveness. To achieve this, we kept the existing location of the hot show kitchen, but a new zone for salads and desserts was created, a new white marble bar was made for drinks and cofees, as well as a wine shelf made in iron, wood and deploye metal mesh to display and store wine botles. The existing show kitchen was improved with new black granite counters that provide new preparation spots and service, but in addition, a new integrated bar -fnished in iron and wood – was introduced for those customers who wanted to enjoy viewing the show cooking of the grill. This central part of the whole project and business core is crowned with a large structure made of iron profles and panels of diferent materials such as: reclaimed wood, backlit printed glass, cement, backlit deploye iron mesh and communication screens for special dishes. This high totem serves as a landmark in the airport and as a support for signs made in cutout wooden leters placed over backlit panels. The same mural solution was also applied on the side of the restaurant – closest to the air shutle passenger control – to reinforce its presence and communicate with customers, together with a smaller dining area. Over a gray porcelain 1×1 meter tile foor, which ran across the access area and kitchen, a new oak wood platorm -in a coal tone – was placed where the dining rooms are located. This new zone was organized in small spaces separated by continuous cement and leather benches, where the wood fooring was placed on opposite directions, creating a play of slats that turn up on the wall and create a wooden wall in a backdrop manner. In these new dining rooms, as well as the drinks’ bar and the hot bar, stools and chairs were placed in diferent wood and leather fnishes, mixed with tables or bars that have oak wood tabletops. Also some waiters’ stations were designed in oak and iron. Both, on the front of the premises and throughout the dining zones, some iron porticos were placed and serve sometimes as railings, marking the diferent zones, but without interfering with the global perception of the space. Other times they create the illusion of ceilings that ran across the dining rooms, emphasizing the height and reinforcing the lighting. To contrast with the technical lighting, new ceiling lamps, with wooden screens, were placed randomly over the benches’ backrest and bars.

Design Office: Sandra Tarruella Interioristas

Location: Madrid, Spain

Photographs: Meritxell Arjalaguer

Under Pohutukawa House | Herbst Architects

Video

Design Office: Herbst Architects

Location: New Zealand

Photographs: Patrick Reynolds

Overlap Apartment | Ganna Design Studio

Design Office: Ganna Design Studio

Location: Taoyuan, Taiwan

Clerkenwell Loft | Inside Out Architecture

Description by Inside Out Architecture:

In early 2012, following the success of the New Concordia Wharf refurbishment, Inside Out was recommended to redesign the interior layout of a unique apartment space in Clerkenwell, Central London.

The building, Warner House, has a provocative industrial aesthetic, with exposed concrete beams and columns throughout its interior. We found these original structural elements to be far more interesting and emotive than the more recent additions and partitions, and our design focussed on enhancing their prominence.

We began by stripping the old apartment back to its basic shell and exposing the dramatic geometry of the concrete beams. We then “inserted” a number of spaces including a TV room, 2 bedrooms, separate family and guest bathrooms, a utility room and an adaptable guest bedroom. By stopping the new partitions short of the undersides of the beams, we expressed these inserts as something added to the space, secondary to the primary structure.

In the large open plan living space we added a bespoke island kitchen to provide a focal point of activity. A suspended aluminium profile provides functional downlighting while simultaneously uplighting the concrete soffit to create a comfortable warm atmosphere, giving the clients the flexibility they require.

Above all, the design provides a tranquil family home amidst the hustle and bustle of the city centre.

Design Office: Inside Out Architecture

Location: Clerkenwell, London, England

Photographs: Chris Parker

476 Broadway Loft | Casamanara

Design Office: Casamanara

Location: New York, Usa

Photographs: Evan Joseph

The Matsuki Residence | HEAD Architecture and Design

Description by HEAD Architecture and Design:

HEAD Architecture’s design to combine two apartments into one home on Hong Kong’s Lantau Island created a singular space drawing together all elements of family life into an informal, open living area. Completed in limited time, this warm, adaptable home mirrors a growing family’s needs for space and flexibility.

Design Office: HEAD Architecture and Design

Location: Lantau Island, Hong Kong

Loft apartment in former radio technics factory | Inblum

Description by Inblum:

One of the first loft-type living spaces in Vilnius, Loft apartment, was expected to become a proving ground for new ideas, materials and solutions. The very space of this neglected factory building has dictated an arrangement of open plan functional areas, also exposing the preserved original structures. With minimal means and resources, a truly functional and innovative living space was created. The successful realization of the project has significantly promoted the idea of lofts as living and working spaces in Lithuania.
The interior project of “Loft apartment in former radio technics factory” took the 1st Prize at the Golden Palette, also receiving an award for the original furniture at the “Interior of the Year ‘09”.

Design Office: Inblum

Location:  Vilnius, Lithuania

Photographs: Andrejs Nikiforovs

Villa Ritka | Studio pha

Description by Studio pha:

The basic idea is a kind of enclosure of the building in and on itself, and the use of the sloping batground to divide the building into a two-storey main residential part on the upper part of the land and a lower building containing the garages and entrance hall further down the slope. The result is essentially a two-storey house with a flat roof, positioned atop the concrete “retaining wall” of the lower structure. The house’s plan is of “U”-shape, or equally it could be described as a rectangle with an interior atrium open on one side to the surrounding landscape. Inside the atrium is a small pool, which ensures for this space pleasant cooling, reinforced by the system of louvered blinds against the sun.

The flat roof is weighted down with tiles, forming a kind of terrace landscaping retaining surfaces of flower-boxes filled with vegetation. As a result, the structure appears – even seen from above on the access road – as an organic compact whole of pleasing appearance. In this way, the roof becomes itself a fifth facade.

Design Office: Studio pha

Location: Ritka, Czech Republic

Photographs: Filip Šlapal

Espace St-Denis | Anne Sophie Goneau Design

Descriprion by Anne Sophie Goneau Design:

The project is the design of a condo located on the ground floor of a 1887 triplex in the Plateau Mont-Royal.

The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition, in order to communicate their material, their relief and color environment.

The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. On the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab, which was covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish.

The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting, which features the original hemlock wall.

Design Office: Anne Sophie Goneau Design

Location: Montreal, Canada

Photographs: Adrien Williams

Open Plan House | Fertility Design

Design Office: Fertility Design 

Pontevedra House | A-Cero Architects

Design Office: A-Cero Architects

Location: Spain

The W.I.N.D. House | UN Studio

Description by UN Studio:

The W.I.N.D. House in the north of Holland incorporates both integrated sustainable solutions and home automation, whilst enabling a flexible use of space.
Located on the outskirts of a Dutch village and close to the sea, the house is backed by a wooded area and fronted by an open expanse of polder landscape. The design of the house responds to both its setting and to the seasons. The more intimate working and sleeping areas are located towards the back, where the enclosure of the woods provides an intimate setting, while the living areas enjoy panoramic views of the polder landscape to the front.
The elevated position of the open plan living areas enhances the views to the exterior. Each of the four facades, curve towards the inside to create four distinct petal-like wings. These curving recesses are visually connected to each other through their view lines, which cross at the heart of the building. The vertical organisation of the building follows a centrifugal split-level principle. An open staircase at the centre of the house connects the front and back wings.
A comprehensive home automation system enables integrated control of the electrical systems including solar panels and mechanical installations. Complete control of this ‘smart home’ is possible by a central touch-screen in the living area, while decentral devices provide dedicated control per room. Furthermore control is possible remotely by independent devices via LAN-connection.
The integrated sustainability concept of the house includes a central air/water heat pump, mechanical ventilation with waste heat recovery and solar panels. Heat gain is reduced through the use of tinted glass on the fully glazed front and back facades.

Design Office: UN Studio

Location: Noord-Holland, The Netherlands

Photographs: Inga Powilleit, Fedde de Weert

Apartment in Moscow, Russia | SL*project

Design Office: SL*project

Location: Moscow, Russia

Marvel Heroes Theme House | House Design

Design Office: House Design 

Link House | The Ranch Mine

Description by The Ranch Mine:

Link is new single-family house built on an existing vacant lot in the Pierson Place Historic District in Phoenix. This 2050 square foot, 3 bedroom, 2 bathroom spec house is only 1000 feet from of the light rail station at 7th Avenue and Camelback Road, placing it right in the heart of uptown Phoenix. The house is designed as part of the urban fabric connecting it both to its site and its neighborhood, visually, physically, and experientially. Sliding glass walls, 24 feet wide, enable the homeowner to open up the living space of the house, extending the living area outdoors to either the private backyard, the social front yard, or both. The living and dining area of the house essential can transform into an open air pavilion, ideal for entertaining. The bedrooms, bathrooms, and storage areas of the house are located in the private, main volume of the house. These private areas focus on relaxation by controlling light, sound, and ease of use. Passive solar, cross ventilation, LED lighting, and advanced framing construction help to keep this house incredibly energy efficient.

Design Office: The Ranch Mine

Location: Phoenix, Arizona, Usa

V Apartment | Studio 1408

Design Office: Studio 1408

Location: Bucharest, Romania