Espace St-Denis | Anne Sophie Goneau Design

Descriprion by Anne Sophie Goneau Design:

The project is the design of a condo located on the ground floor of a 1887 triplex in the Plateau Mont-Royal.

The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition, in order to communicate their material, their relief and color environment.

The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. On the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab, which was covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish.

The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting, which features the original hemlock wall.

Design Office: Anne Sophie Goneau Design

Location: Montreal, Canada

Photographs: Adrien Williams

Open Plan House | Fertility Design

Design Office: Fertility Design 

Pontevedra House | A-Cero Architects

Design Office: A-Cero Architects

Location: Spain